Foto: Gertjan Zeeman

Nieuwe rondleidingen in Nijenburg

HEILOO - In 2019 zijn er weer rondleidingen op Landgoed Nijenburg met de Historische Vereniging Heiloo. De eerstvolgende rondleiding is op zondag 17 maart 2019. Ervaren gidsen zullen u graag het prachtige Huis Nijenburg laten zien.

Het landgoed is sinds de zestiende eeuw in het bezit geweest van de familie Van Egmond van de Nijenburg en later van de familie Van Foreest. De nieuwe eigenaar, de Vereniging Hendrick de Keyser, gaf in 2011 toestemming aan de Historische Vereniging Heiloo om rondleidingen te geven in het gebouw. Als het weer het toelaat wordt er ook in de tuin gewandeld en wie weet zijn dan de eerste sneeuwklokjes te bewonderen. Zeker ziet u het poppenhuis, waar heel veel over te vertellen valt. Bijzonder is dat er in de oude keuken koffie of thee gedronken wordt.

Entree €7,50 p.p. inclusief koffie of thee en informatiemateriaal in de oude keuken (geen pin). Datums rondleidingen: zondag 17 maart, zondag 7 april en zondag 21 april. De rondleidingen beginnen naar keuze om 11.00 of 13.30 uur en duren ongeveer 1,5 uur. Voor meer informatie: 06-51718363.

Meer berichten