Afbeelding
Foto: aangeleverde foto.

Doneeractie voor ernstig gewond paard

Human Interest

HEILOO - Het was een bijzonder beeld op straat woensdag 27 februari: negentien galopperende paarden door de straten van Heiloo, Uitgeest en Krommenie. Er stond een hek open, waardoor de paarden konden uitbreken.

Een gedeelte van de groep rende naar Egmond, een andere kudde werd gespot op de provinciale weg van Uitgeest naar Krommenie. Het was een vreemd en eng gezicht. "Beangstigend," zo meldt een getuige die de paarden zag langshollen.  Sommige paarden renden meer dan vijftien kilometer tot ze eindelijk werden gevangen. 

Bijna alle dieren maken het naar omstandigheden goed. Een paar paarden renden de lange afstand zonder hoefijzers, waardoor hun hoeven flink afgesleten waren. Deze paarden lopen momenteel mank en hebben last van verzuurde spieren. Twee paarden werden in het paardenziekenhuis behandeld. Zo ook paard Eros, die zwaargewond raakte. Hij is tegen een verkeersbord langs de weg aangerend en over de kop geslagen. Hierbij heeft hij onder andere een grote borstwond opgelopen. De gevolgen zijn ernstig en er wordt momenteel alles op alles gezet om hem weer bovenop te krijgen.

Hij verblijft nu in een paardenkliniek en daar wordt met man en macht gewerkt om hem te helpen. De kosten gaan hoog worden en met uw donatie is dit mogelijk.

"Eros is ontzettend waardevol voor ons gezin en 13-jarige dochter. We hopen op een goed herstel," schrijven de initiatiefnemers. Doneren doe je hier: https://www.doneeractie.nl/warhorse-eros-paard/-34288?fbclid=IwAR0IDMgfBWPBtpbkSuROri5UXKaopsbfDdJhoYiyLl3pczEYdSymRoXloTc. 

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant