Leerlingen van de Willibrordschool oefenen in het ver slaan.
Leerlingen van de Willibrordschool oefenen in het ver slaan. Foto: STiP Fotografie

Golfclub Heiloo zoekt nieuwe jeugdleden

Human Interest

HEILOO - Donderdag vonden bij Golf- en Countryclub Heiloo (GCH) de eerste clinics voor basisscholen plaats. De club hoopt hiermee de jeugd enthousiast te maken voor de golfsport. In totaal worden er 9 clinics gegeven aan 260 leerlingen van 5 basisscholen uit Heiloo.

Een jaar geleden is bij de GCH een nieuwe jeugdcommissie aangetreden. De jeugdcommissie heeft de opdracht meegekregen om de golfsport dichter bij de jeugd te brengen. Men heeft de ambitie om het huidige aantal jeugdleden van 27 te laten groeien naar 80 in 2022.De golfsport is een sport die door iedereen beoefend kan worden. Kinderen kunnen met hun ouders, maar ook met hun opa en oma een rondje golfen. Voor de jeugd is golf een hele attractieve sport. Met een golfclub hard tegen een klein balletje aanslaan, wat vervolgens weg suist, is heel spectaculair. De beste jeugdspeler van de club, Gavin, slaat de bal maar liefst 250 meter ver.

De jeugdcommissie van GCH heeft zich aangesloten bij het programma sport@school van de gemeente Heiloo. Scholen mogen daarbij hun gymles inruilen voor een clinic bij een sportvereniging. Vanuit de basisscholen was er heel veel belangstelling voor de golfclinics. Donderdagochtend beet de Radboudschool de spits af. Groep 6 kwam onder begeleiding van juf Monique naar het golfterrein. Juf Monique: "Ik heb zelf ook gegolfd. Ik heb dit in de klas verteld en de kinderen waren erg enthousiast om dit te gaan doen." Er werd druk geoefend dor de leerlingen zowel bij het ballen werpen (goed voor het richten welke kant je op wilt slaan), het putten als het ver slaan. En natuurlijk liet juf Monique ook haar techniek in het ver slaan nog even zien.

Na de lunch was het de beurt aan de Willibrordschool. Ook zij gingen met de drie technieken aan de gang. De komende weken volgen nog basisschool De Duif, de Jan van Rijckenborghschool en de Zuidwester.

Tekst: Yvonne van Stiphout 

Natuurlijk hoort oefenen in het putten er ook bij.
Ballen goeien voor een goed richtingsgevoel.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant