Foto: 30 dagen gezonder op Facebook
Regio

Kom in actie voor je gezondheid en doe mee met 30dagengezonder

HEILOO - Na het succes van vorig jaar daagt de GGD in maart opnieuw alle inwoners uit regio Noord-Holland en Flevoland uit een gezonde gewoonte aan te leren en mee te doen met de actie 30dagengezonder. 30dagengezonder is een actie van vier GGD'en werkzaam in Noord-Holland en Flevoland. Iedereen, jong en oud, kan meedoen. Vorig jaar deden er bijna 2000 mensen mee, waarvan 85% zijn/haar uitdaging volhield en er positieve ervaringen aan over heeft gehouden. Dit jaar gaan ze voor de 3000 deelnemers.

Iedereen weet zelf precies wat hij of zij kan doen of laten om zich gezonder te voelen. Denk aan 30 dagen op tijd naar bed, niet snoepen, vegetarisch eten, elke dag 10.000 stappen zetten of elke dag je smartphone een uurtje uit. Belangrijk is dat je kiest voor een concrete haalbare uitdaging die je 30 dagen lang elke dag uitvoert. Op de website 30dagengezonder.nl vind je diverse ideeën voor uitdagingen en kun je je aanmelden.

Welke uitdaging ga jij aan?
Iedereen die woont of werkt in regio Noord-Holland en Flevoland kan zich tot en met 1 maart aanmelden via www.30dagengezonder.nl. Door je aan te melden ontvang je de hele maand maart inspirerende tips en adviezen van coaches en het 30dagengezonder team, en helpen de ervaringen van andere deelnemers om het vol te houden. Volg de actie ook op www.facebook.com/30dagengezonder en maak kans op mooie en gezonde prijzen. Deelname is gratis.

Alleen of samen! Wie daag jij uit?
Meedoen kan individueel of in een groep. Samen een uitdaging aangaan werkt stimulerend en zo houd je elkaar scherp. Een schoolklas kiest bijvoorbeeld om elkaar elke dag een complimentje te geven, een gezin spreekt af de hele maand samen te ontbijten en collega's gaan bijvoorbeeld samen wandelen.

Iedereen heeft invloed op zijn eigen gezondheid.
Gezonder leven is veel meer dan 'goed eten' of 'vaker bewegen'. Complimenten geven, stress verminderen, op tijd naar bed, of in de avond je smartphone uitzetten… Er zijn heel veel dingen die je zelf kunt doen om je gezonder te voelen. Het doel van de actie is in 30 dagen een gewoontegedrag te doorbreken en een gezondere gewoonte aan te leren. De actie stimuleert deelnemers om op een positieve manier een uitdaging met zichzelf aan te gaan. En door het samen te doen, motiveer je elkaar en hou je het vol. Doe ook mee en meld je aan op www.30dagengezonder.nl.

Meer berichten