Ruben Bugter met pupil van de week, Jitse Spit.
Ruben Bugter met pupil van de week, Jitse Spit. Foto: aangeleverd

Doelpuntenfestijn bij HSV 1 – vv Schoten 1

Sport

HEILOO - Zondag 17 februari ontmoette HSV tegenstander Schoten uit Haarlem. Nadat de pupil van de week Jitse Spit het goede voorbeeld had gegeven door vanaf de aftrap te scoren, mocht de echte aftrap gedaan worden.

De eerste helft kenmerkte zich door slordig spel van beide kanten, veel balverlies en een weinig verheffende instelling van HSV kant. Er werden weinig kansen gecreëerd, maar Schoten wist in de 19e minuut wel het net te vinden door een prima dieptepass op de S.-spits, die handig gebruik maakte van een weifeling in de Heilooër achterhoede: 0 – 1. In de 24ste minuut werd weer niet goed ingegrepen en daar kon de rechterspits van Schoten handig van profiteren door een lage voorzet te geven die door wederom de nr. 9 in het doel werd geschoven: 0 – 2. HSV moest nu komen, maar er zat geen overtuiging in het spel. In de 30ste minuut kwam na een combinatie tussen Tim van Hekken en Jelle Stam de bal weer via een hak van Jelle weer terug bij Tim, maar er ontbrak schotkracht. De bal smoorde in de muur en kwam weer bij Rick Houtenbos terecht, maar op het moment dat Rick schoot werd de bal net weggetikt. In de 37ste minuut gat Tom Hafkamp een goeie breedtepass op Tim, die via een dieptepass Jelle wist te bereiken. Jelle kwam alleen voor de keeper en scoorde de aansluitende treffer: 1 – 2.

Het heeft waarschijnlijk even gedonderd in de rust in de kleedkamer van HSV, want direct na de aftrap van de 2e helft stormde HSV in de aanval, wist een corner te forceren en uit die corner van Mats de Zeeuw scoorde Rick met een fantastische kopbal, waarbij hij lang bleef hangen, een schitterend doelpunt: 2 – 2. HSV werd sterker, ging de duels feller aan en het wachten was op nog een goal. Die kwam, echter aan de voor ons verkeerde kant, want na een corner van Schoten werd de bal niet goed weggewerkt. De bal kwam weer voor de voeten van de spits die vanaf ong. 11 m. onhoudbaar inschoot: 2 – 3. Na een mooie voorzet van Ruben Bugter kon Jelle de bal onder controle nemen en met links de 3 – 3 inschieten. Een minuut later kreeg Jelle een mooie dieptepass, maar alleen voor de keeper kon hij het net niet vinden. Tobias Apeldoorn die weer naar voren was geschoven, knalde een opstuitende bal over het doel; hij verlengde ook een verre uittrap van Indy Klamer, maar het schot van de ingevallen Siem Karels werd door de keeper van Schoten tot corner verwerkt. Echter in de 87ste minuut werd een dieptepass door Tobias tegen het net gewerkt: 4 – 3. Zou het dan toch? Helaas voor de rood/gelen werd een prima voorzet door de invaller nr. 12 van Schoten met een knallende kopbal achter Indy gewerkt: 4 – 4.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Kolping Boys.