Paddenpakkers gezocht! Wie helpt mee?

Paddenpakkers gezocht! Wie helpt mee?

HEILOO - Zin in een wandeling in de schemering? En onderweg nuttig werk doen? Kom bij de Paddenwerkgroep Heiloo en help de vele padden en kikkers in maart veilig de weg overzetten!

Padden overwinteren in het bos of duin en gaan in het voorjaar naar het water om daar hun eitjes af te zetten. Ze zijn heel plaatsgetrouw, gaan altijd naar dezelfde plek terug. En die is vaak aan de overkant van een drukke weg… Daardoor zijn er, als ze niet geholpen worden, veel verkeersslachtoffers door hardlopers, fietsers, brommers en auto's.

Paddenwerkgroep Heiloo werkt samen met Natuurmonumenten en is al 30 jaar actief. De groep heeft nieuwe mensen nodig. Help ook mee om de dieren veilig over te zetten! De actiegebieden van de paddenwerkgroep zijn bij de IJsbaan Zanderslootweg en de Belieslaan/Stetlaan van het landgoed Nijenburg.

De paddentrek begint eind februari en duurt ongeveer 6 weken. In die periode worden de dieren elke avond en elke ochtend opgevangen in de emmers en naar de overkant gezet. Je werkt in twee- of viertallen, wel zo gezellig en veilig.

Contact Els Meurs, tel. 06-20198233 of 072-5330324.

Meer berichten