Fantastische wintersportweek

Fantastische wintersportweek

HEILOO - Net terug van het Snowcamp zijn ze, de 69 sportklasleerlingen van PCC Heiloo. Na eerst een clinic thuis te hebben gevolgd, werkten ze een week aan hun alpine vaardigheden in de Oostenrijkse sneeuw. Volgens de leerlingen was het 'een topweek'.

PCC Heiloo is een school die bekend staat om zijn kleinschaligheid en fijne sfeer. Directeur Dick Ramler is daar trots op: "Bijna iedereen kent elkaar en dat komt de sfeer ten goede. We vinden dat laatste heel belangrijk want alleen wanneer je je prettig voelt, lukt het om goed te presteren." Een gezonde leefstijl is dé rode draad op de school, die een schoolkantine heeft waar behalve watertjes met een smaakje, ook smoothies en broodjes gezond worden verkocht. 

Opvallend veel brugklassers kiezen voor PCC Heiloo vanwege de sportklas. Belangrijk element daarin is de mogelijkheid om mee te gaan op Snowcamp. Voor de meeste leerlingen de eerste keer om zonder ouders naar het buitenland te gaan. Op zaterdag 26 januari jl. keerde de touringcar met de Sportklasleerlingen terug in Heiloo. Sportdocente Astrid Langedijk: "Het is een fantastische week geweest waarin veel geleerd is. Niet alleen skiën en snowboarden maar ook zelf verantwoording dragen voor je eigen spullen. Doorzetten en niet zomaar opgeven. Rekening houden met elkaar en elkaar helpen als iets eens niet meteen lukt." Volgend jaar gaan de nieuwe brugklassers natuurlijk ook weer op Snowcamp, maar de leerlingen die dit jaar meegingen zitten dan helaas al in de tweede klas.

Sfeerproeven op PCC Heiloo? Dat kan tijdens het Open Huis op woensdag 13 februari van 19.00-21.00 uur. Hartelijk welkom op PCC Heiloo!

In de Uitkijkpost van woensdag 6 februari  lees je meer en kom je erachter wat leerlingen Jaap en Hannah van het Snowcamp vonden. 

Meer berichten