Afbeelding
Foto: Vincent van den Boogaard

Egmond Wandel Marathon een succes

Algemeen

EGMOND AAN ZEE - Op zaterdag 26 en zondag 27 januari genoten 14.000 wandelaars van de prachtige natuur in de omgeving Egmond aan Zee. Gedurende twee dagen liepen de wandelaars over 10,5 of 21,1 km langs het Noordzeestrand en door het Noordhollands Duinreservaat. 

De weersvoorspellingen in aanloop van het evenement waren niet al te gunstig, maar vooral de deelnemers op zaterdag hebben genoten van prachtig wandelweer, het zonnetje liet zichzelf zelfs sporadisch zien. Zondag was de lucht grijs en viel er bij tijd en wijle een buitje. Dat mocht overigens de pret niet drukken, Sporthal De Watertoren was twee dagen het decor van uitzinnige gezelligheid. De livemuziek stond lang aan waardoor dansende en roeiende wandelaars overal te zien waren. 

Wandelaars konden tijdens de inschrijving kiezen uit één of twee dagen wandelen. De Noordroute ging richting Bergen aan Zee en de Zuidroute richting Castricum aan Zee. Beide routes waren nagenoeg even geliefd onder de deelnemers, die onderweg veel hebben genoten van de fijne natuur. De grote grazers in het Noordhollands Duinreservaat lieten zich ook met enige regelmaat zien. 

Duurzaamheid is al jaren een belangrijke pijler op de agenda van Le Champion. Tijdens de Egmond Wandel Marathon tegen reuma zijn daar grote, nieuwe stappen in gezet. Deelnemers zijn opgeroepen zwerfafval mee te nemen van het strand en uit de duinen en dit in te leveren bij de finishlocatie. Dit is goed opgepakt door de wandelaars, honderden deelnemers zijn langsgegaan bij de stand van Gejut in de sporthal voor informatie of om zwerfafval in te leveren. Gejut is een partij die van gejut materiaal (strandafval) kunstwerken maakt om aandacht te vragen voor milieuvervuiling. Verder had de organisatie verschillende watertappunten op de route geplaatst waar wandelaars hun bidons konden vullen. 

In totaal is er maar liefst € 17.714 euro opgehaald voor het goede doel: reuma.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief