Burgemeester Hans Romeyn met het echtpaar De Nijs.
Burgemeester Hans Romeyn met het echtpaar De Nijs. (Foto: STiP Fotografie)

Het leven moet gevierd worden

HEILOO - Zondag 30 december waren Wim en Ria de Nijs voor de wet 60 jaar getrouwd. Op 30 december 2019 hoopt het echtpaar te mogen vieren dat zij voor de kerk 60 jaar getrouwd zijn. Het echtpaar is voor zowel de wet als voor de kerk in Heiloo getrouwd omdat Ria vanuit huis trouwde en haar ouders op dat moment in Heiloo woonden.

Het levensmotto van Ria (84) en Wim (83) is dat het leven gevierd moet worden. Dit doet het echtpaar zeker. Dit levensmotto hebben zij ook doorgegeven aan hun 5 kinderen, 14 kleinkinderen en 1 achterkleinkind. Het echtpaar dat sinds 10 jaar in Heiloo woont heeft altijd in Warmenhuizen gewoond. Zij hebben elkaar leren kennen op dansles. Maar eigenlijk kende zij elkaar daarvoor ook al. Wim speelde vanaf zijn achtste jaar al bridge samen met zijn ouders. Soms was er een invaller nodig bij het spel, zo ook bij de vader van Ria. Dus kwam Wim vanaf die tijd ook bij Ria haar ouders thuis om te bridgen.

Wim heeft zijn leven lang in de export van pootaardappelen gewerkt. Ria is na haar huwelijk altijd thuis geweest, dat was in die tijd nu eenmaal  zo. Maar verveelt heeft zij zich nooit. Een hobby van het echtpaar, dat als een rode draad door hun leven loopt, is tennis. Beiden zijn op 36-jarige leeftijd begonnen met deze sport. Meteen toen er in Warmenhuizen een tennisbaan geopend werd hebben zij zich ingeschreven. Tegenwoordig spelen zij bridge, meneer wel drie keer per week.

Op de vraag wat het geheim is van 60 jaar gelukkig getrouwd te zijn, antwoordt Wim: "Als je zo'n vrouw hebt als ik, is 60 jaar voorbij voor je het weet." Volgens Ria is humor een belangrijk ingrediënt voor een gelukkig huwelijk.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Meer berichten