Afbeelding
Foto: aangeleverde foto.

Nederlanders onderschatten kosten uitvaart

Algemeen

De kosten van een uitvaart worden door veel Nederlanders onderschat. Daardoor komt het vaak voor dat de uitvaartverzekering, die ongeveer twee derde van de Nederlanders heeft afgesloten, niet voldoende dekt. Die conclusie trekt Uitvaartverzekering.nl aan de hand van eigen onderzoek.

7.500 euro
Volgend budgetvoorlichter Nibud kost een uitvaart zo'n 7.500 euro. Maar de meeste jongvolwassenen schatten de kosten veel lager in, namelijk minder dan 6.000 euro. Een deel gaat zelfs uit van 4.000 euro of minder. Ook bij volwassenen tussen de 30 en 39 jaar worden de kosten nog altijd lager ingeschat dan het gemiddelde. Zo denkt 44 procent dat de uitvaartkosten onder de 6.000 euro uitkomen.

De daadwerkelijke kosten van een uitvaart zijn sterk afhankelijk van allerlei factoren, waaronder:
· Het aantal genodigden
· De gekozen diensten
· Locatie van de plechtigheid
· Soort kist
· De regio van de begraafplaats (in het geval van een begrafenis)

Ouderen hebben volgens Uitvaartverzekering.nl een realistisch beeld van de daadwerkelijke kosten. Deze groep heeft dan ook al meerdere keren een uitvaart meegemaakt of is betrokken geweest bij de betaling ervan.

Check je polis
Als je niet zeker weet of je eigen uitvaart voldoende verzekerd is, kun je contact opnemen met je verzekeraar. Indien nodig kan de dekking worden aangepast tegen een verhoogde premie. Je kunt eventueel ook een tweede kapitaalverzekering afsluiten die precies genoeg dekt om de uitvaart volledig te kunnen bekostigen.

Misschien ben je nog helemaal niet verzekerd voor een uitvaart? Dan kun je hier een uitvaartverzekering vergelijken op prijs, inhoud en service.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant