Het onthulde mozaïekkunstwerk ter nagedachtenis aan juf Inge.
Het onthulde mozaïekkunstwerk ter nagedachtenis aan juf Inge. Foto: STiP Fotografie

Eerste 'Bibliotheek op School' geopend op Springschans

Algemeen

HEILOO - Woensdag 12 december is op OBS De Springschans de eerste 'Bibliotheek op School' geopend. In aanwezigheid van wethouder Elly Beens, medewerkers van de Bibliotheek Heiloo en personeel en kinderen van OBS De Springschans onthulden drie oud leerlingen van de school tijdens de opening een mozaïekkunstwerk.

Dit mozaïekkunstwerk is ter nagedachtenis aan juf Inge die een aantal jaar geleden is overleden. Amy de Lange, Noor Elscot en Julia Vissers hebben alle drie bij haar in de klas gezeten. Amy vertelde dat het kunstwerk bestaat uit verschillende stukjes mozaïek, allen gemaakt door de leerlingen die in het schooljaar van het overlijden van de juf bij haar in de klas zaten.

Met het project de 'Bibliotheek op School' werken scholen, de gemeente en de bibliotheek samen om het lezen te stimuleren. Het is de bedoeling dat kinderen op de Springschans het lezen zo leuk gaan vinden zodat ze meer boeken gaan lezen. "Want goed kunnen lezen is belangrijk. Belangrijk voor het leren, om kennis op te doen en je te ontwikkelen. Je leest je zogezegd de wereld in," aldus Jeanette Braam, directeur Bibliotheek Heiloo.

De rol van Bibliotheek Heiloo is om de school te helpen het leesplezier te bevorderen. Dat doet de bibliotheek met de inzet van een zeer deskundige leesconsulente; Ada. Tevens helpt de bibliotheek met het inrichten van een mooie en gezellige bibliotheek, waarin leuke boeken staan.

Veel werk (vooral achter de schermen) is hiervoor ook verzet door Marieke, Rina en Dirk Jan. Op de Springschans is veel werk verzet door de juffen Saskia van Ruiten en Anouk Vennik.

Bij een feestelijke opening hoort ook een cadeau. De wens van de school was een raamgedicht. De Heiloose dichter Margreet Schouwenaar heeft speciaal voor de schoolbibliotheek een gedicht geschreven. Dit werd door Jeanette in een lijst overhandigd aan directeur Springschans Gijs Nolet en aan juf Saskia van Ruiten. Later zal het gedicht op een raam in de bibliotheek komen.

De aanwezigen werden tijdens de opening door een zevental kinderen uit verschillende groepen voorgelezen uit hun favoriete boek. Hiermee lieten de kinderen horen hoe goed zij kunnen voorlezen. De kinderen uit groep zes van de Springschans gaan samen met Ada en de bibliotheek ouders van school de bibliotheek beheren.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Amy, Noor en Julia onthullen het mozaïekkunstwerk.
De aanwezigen werden door een zevental kinderen voorgelezen.
Overhandiging gedicht aan juf Saskia van Ruiten en directeur Gijs Nolet door Jeanette Braam.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant