Wethouder Rob Opdam en wijkbeheerder Gerard Bak ontvangen het officiële bord ‘Heiloo zoemt’. Deze krijgt een mooi plekje op de ‘nieuwe’ rotonde met plantvakken voor het gemeentehuis.
Wethouder Rob Opdam en wijkbeheerder Gerard Bak ontvangen het officiële bord ‘Heiloo zoemt’. Deze krijgt een mooi plekje op de ‘nieuwe’ rotonde met plantvakken voor het gemeentehuis. (Foto: www.heiloo.nl)

Heiloo hoort er echt bij!

HEILOO - Met het ophangen van het bord en aanbrengen van plantvakken bij de rotonde Raadhuisplein is het voor iedereen duidelijk: Heiloo Zoemt.

Dit voorjaar is de gemeente officieel erkend als bijvriendelijke gemeente door 'Nederland Zoemt'. De komende jaren krijgen de bijen en andere insecten er in Heiloo veel plaatsen bij om voedsel te halen en zich te nestelen. Het vervangen van de stenen rondom de rotonde door nieuwe bloemrijke plantvakken is daar een van. Wethouder Rob Opdam en wijkbeheerder Gerard Bak ontvangen het officiële bord 'Heiloo zoemt'. Dit krijgt een mooi plekje op de 'nieuwe' rotonde met plantvakken voor het gemeentehuis.

Grotere biodiversiteit
Geen stenen meer maar vaste planten, bloemen en lage struiken. De rotonde raadhuisplein heeft een heel ander aanzien. De beplanting zorgt voor beschutting voor dieren en voedsel voor insecten. De nieuwe uitstraling is veel vriendelijker en een visitekaartje voor ons groene dorp. Zeker omdat er jaarrond bloemen bloeien en mooie bladkleuren te zien zijn.

Bijen-acties
In het voorjaar 2019 volgen er meer acties. Wij planten fruitbomen in de Noorderneg en langs de A9. Ook komen er bij de entree van Vrieswijk extra plantvakken. Daarnaast knappen wij veel verouderde plantenvakken op, door nieuwe planten toe te voegen. Wij houden daarbij rekening met de flora en fauna.

Meer weten over Heiloo Zoemt .

Meer berichten