Alleen het kaartje van Jolanda Verduin hangt nog op de muur.
Alleen het kaartje van Jolanda Verduin hangt nog op de muur.

Kunstroof in Willibrordus Business Center

Algemeen

HEILOO - Grote ontzetting bij de exposanten van de huidige expositie in het Willibrordus Business Center (WBC). Maar liefst 10 doeken zijn er afgelopen weekend ontvreemd.

Maandagochtend werden de lege muren opgemerkt door een oplettende medewerkster van het WBC. Zij had gelijk het gevoel dat het niet helemaal klopte. Uiteindelijk is er contact gezocht met de kunstenaars en bleek het inderdaad niet in de haak te zijn. Kunstenaresse Jolanda Verduin is er nog een beetje beduusd van. "Eigenlijk zie ik het maar als een groot compliment," zegt ze. "Maar wat moet iemand nou met tien van mijn doeken? Het is nou niet zo dat ik beroemd ben ofzo."

Op camerabeelden van een van de ondernemers in het WBC is te zien dat de doeken er zaterdagmiddag om 17.30 uur nog hingen. Overige camerabeelden worden nog nader onderzocht door politie en beveiliging van het WBC. De andere kunstenaars van de expositie zijn eveneens ontdaan. "Dit verwacht je toch niet. Je gaat er vanuit dat je schilderijen hier veilig hangen", aldus Jan Hemmer. Loes Pilkes voegt daaraan toe hoe erg ze het vindt voor Jolanda.

Gonny van Wees die de exposities in het Willibrordus Business Center organiseert, vraagt zich af hoe andere kunstenaars zullen reageren. "Het WBC is een geliefde plek voor exposanten, de sfeer is hier prachtig. De komende exposities zijn alweer volgeboekt. Maar ik zal de exposanten hierover wel moeten informeren. Wij wijzen de exposanten wel altijd op de mogelijkheid om zich te verzekeren. In de praktijk blijkt echter dat dit zelden wordt gedaan", zegt Gonny.

In verband met de openstelling van Historisch Museum Heiloo en de Groene Passie Beurs die afgelopen weekend plaatsvond, waren er zondag volop mensen aanwezig in het WBC. Mocht u iets verdachts hebben gezien, dan kunt u contact opnemen met de redactie van Uitkijkpost of met het WBC.

Herman Brood en Amy Winehouse zijn verdwenen.
Hier prijkt Brigitte Bardot nog mooi aan de wand.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant