De beuk die het hoofdhuis bedreigde, is gerooid.
De beuk die het hoofdhuis bedreigde, is gerooid. (Foto: Vereniging Hendrick de Keyser op Twitter)

Hoofdhuis Nijenburg niet langer bedreigd

HEILOO - Vereniging Hendrick de Keyser plaatste dinsdagochtend deze foto op twitter, met daarbij de tekst "Het had letterlijk en figuurlijk wat voeten in de aarde, maar de beuk die het hoofdhuis van Landgoed Nijenburg bedreigde, is gerooid."

Vereniging Hendrick de Keyser zet zich in voor het behoud van architectonisch of historisch belangrijke gebouwen en hun interieur. De vereniging doet dit door panden te verwerven, en ze vervolgens te restaureren en te verhuren. Eenmaal verworven panden worden nooit meer afgestaan. Gebouwen die door 'Hendrick de Keyser' onder de hoede worden genomen, voldoen aan strenge eisen. Het moeten sprekende voorbeelden zijn van de architectuur of de wooncultuur van een bepaalde periode. De geschiedenis moet niet alleen van buiten afleesbaar zijn, maar ook van binnen. Veel aandacht gaat daarom uit naar de bouwhistorische constructies en de kwaliteit van het interieur.

Binnenkijken?
Historische Vereniging Heiloo organiseert dit jaar op 25 november, 9 december en 16 december nog rondleidingen op Nijenburg.
Voor meer informatie over de rondleidingen zie www.hvheiloo.nl 
Op www.hendrickdekeyser.nl leest u meer over Vereniging Hendrick de Keyser.

Meer berichten