Afbeelding

Feestdagengedachten

Human Interest

HEILOO - Sinds de aanslagen in Parijs in 2015 zetten Sandra Mulder en haar zoon Boet elk jaar een sinterklaasactie op touw; een actie voor en door dorpsgenoten. Sandra: "Ik wilde onze zoon leren dat er verschrikkelijke dingen gebeuren in de wereld en dat je die soms niet kunt veranderen. Maar dat je wel altijd een lichtpuntje voor een ander kunt zijn door kleine dingen voor iemand anders te doen."

Met destijds de feestdagen voor de deur, besloten Sandra en Boet speelgoed in te zamelen voor kinderen waarvoor het niet vanzelfsprekend is dat zij pakjesavond kunnen vieren. Met massale hulp van dorpsgenoten, in de vorm van onder andere aangeboden speelgoed, banket, chocoladeletters, sinterklaaszakken en met de steun van plaatselijke ondernemers konden er toen heel wat gezinnen en een opvanghuis blij worden gemaakt. Dezelfde actie werd een jaar later met evenveel succes herhaald.

Vorig jaar hebben Sandra en Boet zich op eenzame ouderen gericht. Er werd een cadeautje gebracht en vooral een bezoek van Sint en Piet werd van beide kanten als zeer warm ervaren.

Ook dit jaar zetten moeder en zoon weer een actie op touw. Dit keer niet tijdens Sinterklaas, maar voor de feestdagen, dus met kerst en oud en nieuws. Sandra en Boet willen mensen oproepen om hun kerstpakket te doneren. "Misschien is er wel een ondernemer in het dorp die dozen wil sponsoren om kerstpakketten te vullen? Of misschien zijn er Heilooër ondernemers die andere spullen willen doneren, denk bijvoorbeeld aan (niet bederfelijke) etenswaren of een klein cadeautje zoals een kaars of een tegoedbon voor iets lekkers.

Het allerliefst zien Sandra en Boet naast de goedgevulde kerstpakken, dat iemand daadwerkelijk iets voor een ander doet. Daarom roepen zij mensen op om via een mooi geschreven kerstkaart een dienst aan te bieden aan de mensen die met een pakket worden verrast. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan:
- Ik kom graag een avondje op uw kinderen passen
- Ik bied mij aan om het plafond te komen witten
- Ik haal u graag een keer op om een uurtje te gaan wandelen
- Ik rij graag een keer mee naar het ziekenhuis
- Ik kom uw ramen lappen
- Ik doe graag een boodschapje voor u.

Sandra en Boet zijn ervan overtuigd dat als we van veel dorpsgenoten een goedgevuld feestdagenpakket met daarin zelfs een mooie kerstgedachtekaart mogen ontvangen, de wereld er toch weer een stukje mooier uitziet voor veel dorpsgenoten die het niet zo goed hebben. Je kunt een lichtpuntje zijn voor mensen, voor wie deze dagen niet altijd leuk zijn omdat ze bijvoorbeeld ziek zijn, net iemand hebben verloren of echt in armoede leven. Maak het verschil!

Als je iets wilt of kunt betekenen voor deze mensen dan kun je je spullen vanaf maandag 3 december inleveren. Wil je iemand opgeven die zo'n pakket goed kan gebruiken, dan kun je mailen naar sandramarco@live.nl of een bericht plaatsen op de speciale facebookpagina van Sandra en Boet of een persoonlijk bericht sturen. Alle hulp is welkom!

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant