Verkeersregelaar bij rotonde Stationsweg/Heerenweg
Verkeersregelaar bij rotonde Stationsweg/Heerenweg Foto: Janneke Mars

Ingezette bussen door NS mogen niet over Stationsweg

Algemeen

HEILOO - Dit weekend was er geen treinverkeer mogelijk tussen Alkmaar en Wormerveer. Veel mensen vroegen zich af waarom er verkeersregelaars zaten bij de rotonde Stationsweg/Heerenweg en de kruising Stationsweg/Kennemerstraatweg.

De verkeersregelaars moesten de bussen tegenhouden bij de stationsweg. De route die tussen Castricum en Alkmaar gereden werd ging via Egmond (Zeeweg). Dit hield in dat de bussen over de krappe Stationsweg zouden moeten rijden om naar de Kennemerstraatweg te komen om dan hun weg naar Alkmaar te vervolgen.

Aangezien er een verbodsbord staat bij de Stationsweg voor voertuigen van 12m+ mogen bussen dus niet meer over deze weg rijden. De bewoners van de Stationsweg zijn zelf in actie gekomen om de afsluiting voor grote voertuigen te handhaven.

Voor de ingezette bussen werd een andere route bedacht. Station Castricum via de Herenweg in Bakkum naar Egmond-Binnen. Via de Zeeweg naar station Heiloo, rondje om de rotonde, terug over de Zeeweg en dan vervolgens over de Hoeverweg naar de eindbestemming station Alkmaar.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant