Burgemeester Hans Romeyn kwam het echtpaar Geelhuijzen feliciteren met hun 60-jarig huwelijk
Burgemeester Hans Romeyn kwam het echtpaar Geelhuijzen feliciteren met hun 60-jarig huwelijk (Foto: STiP Fotografie)

Echtpaar Johanna en Cor Geelhuijzen 60 jaar getrouwd

HEILOO - Donderdag 1 november waren Johanna (85) en Cor (89) Geelhuijzen 60 jaar getrouwd. Reden voor burgemeester Hans Romeyn om bij het echtpaar op bezoek te gaan en hen te feliciteren met dit heugelijke feit.

Johanna en Cor zijn beiden geboren in Amsterdam. Daarna zijn zij naar Amstelveen verhuisd en 47 jaar geleden naar Heiloo. Na vele jaren in Vrieswijk gewoond te hebben wonen zij nu aan de Zeeweg. Het echtpaar heeft twee kinderen, een dochter en een zoon. Beide kinderen wonen in Heiloo. De zoon woont zelfs bij zijn ouders in huis. Iets waar Johanna heel erg blij mee is. Johanna heeft 25 jaar gewerkt in een bejaardentehuis als pedicure en Cor is na een tijd kleermaker te zijn geweest, de vertegenwoordiging in gegaan. Ook is hij uitgezonden geweest naar Indonesie waar hij naar zijn zeggen tropenjaren heeft gehad. Daarnaast heeft Cor in het eerste elftal van Ajax gespeeld. Als 14-jarige jongen werd hij gescout, waarna hij bij het eerste kwam. Hij heeft met vele grote namen bij Ajax gevoetbald. En nog steeds ziet het echtpaar de grote namen van Ajax. Cor toont vol trots zijn horloge aan burgemeester Hans Romeyn met daarin de inscriptie 'Sjaak Zwart, 75 jaar'  .

Voetbal zit Cor in het bloed. Na zijn tijd bij Ajax is hij vier jaar trainer bij de Foresters geweest. Vandaag de dag doet Cor het iets rustiger aan. Johanna daarentegen doet veel aan yoga. Een andere hobby van haar is lezen. "Mijn ogen zijn wat slechter geworden dus kan ik niet meer goed lezen. Daarom zijn luisterboeken heel fijn voor mij en luister ik heel veel," aldus Johanna.

Het echtpaar dat dit jaar nog heerlijk op vakantie is geweest, samen met hun kinderen, naar Griekenland kregen op 1 november de buurtjes op de koffie om hun zestigste trouwdag te vieren. Later volgt er nog een familiediner bij restaurant D' Oude Clipper in Egmond.

Tekst: Yvonne van Stiphout 

Meer berichten