Eugène Vriend leert de leerlingen van de Paulusschool hoe je Kortjakje speelt op de mondharmonica.
Eugène Vriend leert de leerlingen van de Paulusschool hoe je Kortjakje speelt op de mondharmonica. (Foto: STiP Fotografie)

Mondharmonica les in de klas

HEILOO - Vrijdag 19 oktober kregen 31 leerlingen van groep 7 en 8 van de Paulusschool een eigen mondharmonica uitgereikt en een map met lesmateriaal.

De Paulusschool fungeert als pilot. Mochten de lessen een succes blijken dan zullen andere scholen in Heiloo zeker benaderd worden om ook deel te nemen aan dit initiatief. De kinderen van groep 7 en 8 zullen dit schooljaar allemaal een mondharmonica in bruikleen krijgen. De lessen worden begeleid door Eugène Vriend van mondharmonicaschool Locomonica uit Heiloo. Directeur Susan Groot van de Paulusschool heeft zelf bij Locomonica mondharmonica-les gehad. Het is de bedoeling dat zij in samenwerking met Eugène Vriend de kinderen ook zelf les gaat geven. Locomonica heeft een lesmethode ontwikkeld waarbij notenkennis niet nodig is en iedereen die het wil werkelijk goed kan leren spelen of het iemand anders kan aanleren. In de praktijk kan iedereen die het spelen op een mondharmonica beheerst iemand anders het met de lesmethode van Locomonica in vijf minuten leren.

De aanschaf van de mondharmonica's is mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren: Aqua-Light Nederland (Alkmaar);van Haneghem Tuin en Landschap; Fysio Heiloo, Fysiopartner Westerweg; Keer op Keer; Rob Mens Kappers; Zoon Gashandel; Silhouet Beheer BV, muziekwinkel Spanjaard en de heren: J. Blekemolen, R. van Haneghem, T.A. Hess, R.L. Käller, J.M. Keppels,C.F.W. Koeman, A. Schenk, R. Versloot, J.L. Wiersma.

De mondharmonica mogen de kinderen mee naar huis nemen om te oefenen. 

Tekst: Yvonne van Stiphout

Meer berichten