Voorzitter Weren de Vries en burgemeester Hans Romeyn bij de officiële opening van de vernieuwde hole 1.
Voorzitter Weren de Vries en burgemeester Hans Romeyn bij de officiële opening van de vernieuwde hole 1. Foto: STiP Fotografie

"Bedreiging omgezet in een kans"

Algemeen

Donderdagochtend 18 oktober werd de geheel vernieuwde hole 1 officieel en feestelijk geopend op bij de Golfclub Heiloo. Anderhalf jaar geleden dachten bestuur en leden van de Golfclub het eerste hole kwijt te raken door de aanleg van de afslag A9. "Het is mede te danken aan het stichtingsbestuur dat deze bedreiging omgezet werd in een kans," aldus voorzitter Weren de Vries.

Waar hole 1 vroeger een recht toe recht aan baan was, is de baan nu een zeer technische baan geworden. Iets waar menig golfer blij mee zal zijn. De nieuwe hole is aangelegd door de firma De Enk Groen & Golf. Zij verzorgen ook het periodiek onderhoud van de golfbaan. Naast het aanleggen van de nieuwe hole 1 heeft deze firma gezorgd voor de begroeiing van de heuvels links van hole 1. En is er een Kokowal aan de zuidzijde van de tee van hole 1 t.b.v. de veiligheid van weggebruikers èn golfers aangelegd. Burgemeester Hans Romeyn opende de vernieuwde hole 1. "We zien ergens geen gat (hole) in is door jullie omgezet in het omgekeerde. Door de samenwerking van velen is het jullie gelukt een prachtige hole 1 neer te leggen," aldus de burgemeester. De baan die in 2005 is aangelegd en toen een A-status kreeg zal in 2020 mee gaan doen aan het  duurzaamheid programma 'Green Deal'. Dit houdt onder andere in geen gewasbeschermingsmiddelen en op een natuurlijke manier de baan onderhouden.

Na het doorknippen van het lint door de burgemeester werd het eerste teeshot geslagen door golfprofessional Briska Schuurman.  

Door de openingen van de vernieuwde hole 1 is de 9 holes golfbaan in Heiloo weer compleet.

Tekst: Yvonne van Stiphout 

Het eerste teeshot door Briska Schuurman.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant