Beethovenstraat in Akersloot schuift aan bij Buurttafel

Een kleurrijke foodtruck, langgerekte houten tafels, een live gitarist en heerlijke, versbereide gerechten: bewoners van de Beethovenstraat in Akersloot werden gisteravond 16 oktober getrakteerd op een wel heel bijzonder etentje. Bewoner Nico Bos won een Aviko Buurttafel en zette zijn buurtbewoners in het zonnetje met een heerlijke avond vol gezelligheid!

De Buurttafel is een initiatief van Aviko, dat met de Buurttafelcampagne mensen samen wil brengen door de liefde voor eten met elkaar te delen. Op www.avikobuurttafel.nl kun je laten weten waarom jouw straat de leukste straat van Nederland is en zo kans maken op een van de 40 Buurttafels. De Beethovenstraat viel in de prijzen en dus reed de Aviko Foodtruck daar gisteravond de straat in. Bewoner Nico Bos woont al 35 jaar in de straat en vindt het leuk dat er veel nieuwe gezinnen zijn gekomen. Ze hebben echter weinig contact met elkaar omdat iedereen druk is met eigen gezin en werk. De Buurttafel zou volgens Nico dan ook een mooie rol kunnen spelen in het verbinden van de buurt. Vijftig buurtbewoners namen plaats aan de kleurrijk gedekte tafels voor een avond vol plezier en goede gesprekken; dit alles onder het genot van de lekkerste gerechten die ter plekke door de koks werden bereid.

Dat de behoefte aan een intensiever buurtcontact bestaat, blijkt wel uit eerder buurtonderzoek (april 2017) dat Aviko liet uitvoeren onder 1200 respondenten. Hoewel Nederlanders dik tevreden zijn over hun buren, geeft ruim een kwart aan meer buurtcontact te willen hebben. Nog maar de helft van Nederland heeft contact met de buurt dat verder gaat dan de directe buren. 67% van de ondervraagden geeft aan dat samen eten zorgt voor een beter onderling contact en daarmee voor een veiligere buurt.

Meer berichten