De leerlingen van de Duif gingen op zwerfafvalexpeditie.
De leerlingen van de Duif gingen op zwerfafvalexpeditie. (Foto: aangeleverd)

CBS de Duif op afvalexpeditie

HEILOO - Geen plastic troep op onze stoep! Van een schone wijk en stad wordt iedereen vrolijk. Dat is wat de workshops van 'Let's Do It Kids' willen meegeven aan de leerlingen van CBS de Duif.  De workshop is een initiatief van de Plastic Soup Foundation, en werd mogelijk gemaakt door financiering door de gemeente Heiloo.

De docenten van Let's Do It Kids waren op 11 oktober te gast op CBS de Duif. Met een leuke en leerzame dag maken zij kinderen bewust van (zwerf)afval. Zwerfafval op de stoep waait in het water en wordt een plastic soep. Met vreselijke gevolgen voor (huis)dieren in de wijk tot aan dolfijnen in de Noordzee. Kinderen zijn de toekomst. Maar hoe mooi is die toekomst, als wij hier niets aan doen?

Door middel van theatervoorstellingen voor de jongste kinderen en de spannende workshop VANG (Van Afval Naar Grondstof) voor oudere kinderen, worden zij bewust gemaakt van afval en de gevolgen hiervan voor het directe milieu. Aansluitend vertrokken de leerlingen op zwerfafvalexpeditie in de wijken rondom de school waar zij zakken vol zwerfafval verzamelden. Zo werd duidelijk zichtbaar hoeveel afval er op straat terecht komt. Voor de leerlingen was de expeditie een eyeopener die een positief effect zal hebben op hun eigen gedrag.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heiloo heeft steeds meer winkels. Van mode, sport, doe het zelf tot cadeaus. Winkelt u in?Reageren!