De prijswinnaars van het tweede Appeltje Eitje-Café Heiloo.
Vlnr. Lotte en Leonie (Health Fest), Dick en Karin (PCC) en Marcel (Dorssports)
De prijswinnaars van het tweede Appeltje Eitje-Café Heiloo. Vlnr. Lotte en Leonie (Health Fest), Dick en Karin (PCC) en Marcel (Dorssports) (Foto: STiP Fotografie)

Mooie ideeën bij tweede Appeltje Eitje-Café

HEILOO - Op vrijdag 12 oktober vond het tweede Appeltje Eitje-Café plaats. Net als bij het eerste Appeltje Eitje-Café, in april van dit jaar, draaide het om de verdeling van € 4.000,00 uit het Appeltje Eitje-fonds. Een fonds waar de Appeltje Eitje-partners die zich van tevoren hebben aangemeld 'strijden' voor een bijdrage uit het fonds. Zij houden daarvoor een pitch. De partners verdelen het fonds naar eigen inzicht.

Om in aanmerking te komen voor een geldbedrag moeten de partners aan een aantal voorwaarden voldoen. De activiteiten moeten een bijdrage leveren aan of passen bij een gezonde leefstijl. Ze moeten gericht zijn op inwoners van Heiloo en 'het plan' moet rekening houden met het thema: 'Iedereen doet mee'.

Dit keer waren er zeven partners die streden om drie geldbedragen. 'Winnaars waren PCC-Heiloo, zij kregen een bedrag van € 750,00. Dit bedrag wordt besteed aan groente voor alle leerlingen op school. De bedoeling is dat er iedere dag onder anderen komkommertjes en tomaatjes op school voor de leerlingen aanwezig zijn. Deze groente kunnen ze gratis pakken. Dit alles in het kader van 'Gezond op school'. Ook wil men een deel van het geld uitgeven aan een voedingsdeskundige die bij projecten op school komt voor uitleg.

De dames van Health Fest ontvingen een bedrag van € 1.250,00. Zij gaan als vervolg op het Health Fest Festival 2018 volgend jaar een nog groter festival neerzetten. Dit jaar was het alleen in de Cultuurkoepel maar volgend jaar gaan ze ook naar buiten. Zowel de Cultuurkoepel als het terrein daarbuiten gaat ingezet worden tijdens het festival. Het festival gaat samenvallen met de Landgoederendag op 10 juni 2019 (2e pinksterdag).

Het hoogste bedrag, € 2.000,00 ging naar het idee van Dorssports. De lessen 'Sports at School' zijn te kostbaar geworden. Daarom is het niet meer mogelijk om alle 180 lessen te geven. Ongeveer 40 lessen zullen gaan vervallen. Door het geldbedrag dat Dorssports uit het Appeltje Eitje-fonds nu beschikbaar krijgt kunnen ongeveer 5 jaar lang de lessen 'Sport at School' gewoon gegeven worden.

Tijdens het Appeltje Eitje-Café werd ook de opvolger van  buurtsportcoach Pascale de Hoogh voorgesteld. Bart Ploeger neemt vanaf 1 november de werkzaamheden van Pascale over.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Meer berichten