Kees Anema met zijn dochters en één van de kleindochters.
Kees Anema met zijn dochters en één van de kleindochters.

Pand Bleeker einde maand leeggeruimd

De laatste maand is ingegaan, garage Bleeker wordt eind oktober leeggeruimd en familie Anema pakt haar dagelijkse werkzaamheden weer op.

"De overgebleven antieke pronkstukken kunnen nu naar een kleinere opslag op het terrein van Anema Trucks, de verkoop gaat gewoon verder via Marktplaats, Ebay en Catawiki", zo meldt Hetty Dekker.

Door een verdrietige aanleiding heeft de familie even mogen proeven van de handel in een hele andere branche dan wat zij normaal doen, namelijk het im- en exporteren vrachtauto's. Anema kocht namelijk een inboedel op van een zieke zakenrelatie die aan de grond zat en betaalde op deze manier zijn crematie. De inboedel werd opgeslagen in het oude pand van garage Bleeker en van daaruit verkocht via internet. "Het was een leuk uitstapje naar een andere branche, maar het was ook meer werk naast onze eigen werkzaamheden dan wij hadden verwacht", aldus Kees Anema.

"Garage Bleeker zit op een prachtig punt en er kwamen vaak kennissen en belangstellenden binnenlopen, dat was heel gezellig en leidde vaak tot bijzondere gesprekken", vertelt Hetty. Een oude bekende die toevallig even kwam kijken en de Friese staartklokken weer aan de praat kreeg. Moeder Anema, die een keer de buurvrouw meenam, wat een feest van herkenning gaf: "Die kuifkast en die postoel hadden wij vroeger ook". De buurman, oud-wethouder van Heiloo en altijd in voor een praatje en een kop koffie. "We zullen dit allemaal nog gaan missen", vertelt ze met een glimlach.

"Het was een bijzondere tijd in pand Bleeker, we hebben ervan genoten en we hebben er zelfs iemand mee kunnen helpen, nu is het tijd om ons weer op ons eigen werk te storten. Wij zijn blij met de nieuwe eigenaren die veel meubels een fijn plekje hebben gegeven. Ik bedank iedereen hartelijk voor de belangstelling, we gaan verder via internet", sluit Anema af. 31 oktober zullen de deuren definitief worden gesloten

Meer berichten