De nieuwe Kinderdirecteur van de Bibliotheek Heiloo Lotta Sengers (links), samen met Caoímhe van den Brug en Jeanette Braam.
De nieuwe Kinderdirecteur van de Bibliotheek Heiloo Lotta Sengers (links), samen met Caoímhe van den Brug en Jeanette Braam. (Foto: STiP Fotografie)

Nieuwe Kinderdirecteur bibliotheek heet Lotta Sengers

HEILOO - Zaterdagmiddag, voorafgaand aan de voorstelling van de Waanzinnige Boomhut in Theater de Beun, werd de nieuwe Kinderdirecteur van de Bibliotheek Heiloo bekend gemaakt. De 9-jarige Lotta Sengers gaat een jaar lang de bibliotheek en het lezen promoten bij de jeugd.

Vol trots presenteerde de Bibliotheek Heiloo de nieuwe kinderdirecteur. Onder het toeziend oog van bibliotheekdirecteur Jeanette Braam hing de scheidende kinderdirecteur Caoímhe van den Brug, Lotta haar sjerp om. Lotta is gek op strips en heeft als sollicitatiebrief een mooi stripverhaal gemaakt. Zij heeft ook al leuke plannen bedacht hoe zij haar functie als Kinderdirecteur het komende jaar gaat invullen.

De scheidende kinderdirecteur, Caoímhe van den Brug is afgelopen jaar de eerste Kinderdirecteur geweest van de Bibliotheek Heiloo. Nadat de beroemde schrijver Jacques Vriens haar, samen met Jeanette Braam, de oranje sjerp had omgehangen heeft Caoímhe van alles gedaan. Zo was er een interview voor de Uitkijkpost, sprak zij met de burgemeester, schreef zij een brief over de Kinderjury, zat ze in de jury van de voorleeswedstrijd en deed zij nog veel meer. Als laatste actie heeft zij een wensboom verzonnen. Die komt in de bibliotheek te staan op de jeugdafdeling. Iedereen die wil kan een wens opschrijven en die in de boom hangen.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Meer berichten