Afbeelding
Foto: aangeleverd

ProRail start met herfstmaatregelen om chaos op spoor te vermijden

Algemeen

Nu de herfst zijn intrede doet en de bladeren weer van de bomen vallen, kunnen de treinsporen glad worden. Een alom bekend probleem dat steevast tot vertragingen, uitvallende treinen en gefrustreerde reizigers leidt. ProRail vanaf 3 oktober met heuse herfstmaatregelen, in de hoop chaos op het spoor te vermijden. Vallende bladeren, vooral in combinatie met regen of mist, zorgen ervoor dat de wielen van een trein minder grip hebben op de rails. Machinisten kunnen dan minder snel optrekken en hebben een langere remweg. "Daardoor is het moeilijker om volgens de dienstregeling te rijden", meldt ProRail aan mediapartner NHnieuws.

Naast het rijden van geltreinen en aanpassingen op de overwegen, hebben NS en ProRail in de herfst ook de vertrek- of aankomsttijden op zo'n vijftien trajecten met een minuutje gewijzigd. Daarmee geven ze treinen op die trajecten de mogelijkheid om langzamer op te trekken dan gebruikelijk.

Ook zorgt ProRail ervoor dat bomen langs het spoor gesnoeid worden en dat er extra storingsploegen paraat staan bij bijvoorbeeld verwachte storm. Incidentbestrijders helpen waar nodig om eventuele bomen en takken van het spoor te halen. Of de bovengenoemde maatregelen ook echt gaan helpen om herfstdrama's op het spoor te voorkomen, is nog even afwachten. 

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant