Deelnemer Danique beleefde tijdens een eerdere show van Showhero de dag van haar leven.
Deelnemer Danique beleefde tijdens een eerdere show van Showhero de dag van haar leven. Foto: Daan Kouijzer

Showhero 'houdt van Holland'

Human Interest

HEILOO - De enthousiaste mensen achter Showhero hebben weer iets unieks bedacht. Op vrijdag 5 oktober staat Showhero in Theater de Beun met Showhero 'Ik hou van Holland'. Het thema heeft weinig verdere uitleg nodig. Mensen met een beperking zullen de zaal op z'n kop zetten met Hollandse krakers, afgewisseld met de leukste en bekendste spellen uit de tv-show.

Showhero staat al jarenlang elk jaar in een uitverkocht Theater de Beun in Heiloo. Mensen met een beperking krijgen daar het podium om hun talenten te laten zien. Dat doen ze door te zingen, dansen en proberen om wereldrecords te verbreken. De acts worden weer beoordeeld door de vaste vakkundige jury bestaande uit burgemeester Hans Romeyn, theatermaker Marius Prein en muziekkenner Jeroen Schouten.

Maurice van der Poll zal de show zoals gewoonlijk presenteren, terwijl het team vrijwilligers van Showhero de deelnemers achter het podium klaarstomen. Nieuwe deelnemers in de herkenbare show, die dit jaar aangevuld wordt met oer-Hollandse spellen.

Showhero organiseert evenementen voor mensen met een beperking om ze de dag van hun leven te geven en dromen uit te laten komen. De jaarlijkse show in Theater de Beun is een vast onderdeel, waarin het publiek een belangrijke rol speelt. Stichting Showhero is een initiatief van Maurice van der Poll & Lucas Bugter. Voor meer informatie en tickets ga je naar de website van Showhero.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant