Afbeelding

HSV 1 gaat goed van start

Sport

HEILOO - Nadat afgelopen week met 3-1 thuis was gewonnen van VV Assendelft mocht HSV 1 zondag 30 september op bezoek bij vv Schoten.

Al na 1 minuut scoorde Jelle Stam de 0-1 uit een dieptepass van Stefan Vogel. Het via de nakompetitie gepromoveerde VV Schoten schrok even, maar herstelde zich. Via een snelle aanval in de 12e minuut werd een voorzet ingekopt, maar HSV keeper Indy Klamer tikte de bal tegen de lat. In de 23e minuut kopte Jelle goed door naar Arend 'Arie' Swart, maar ook hier redde de keeper van de geel/zwarten ten koste van een corner. Deze corner werd afgeweerd, maar even buiten het 16 meter gebied werd een overtreding geconstateerd door de goed leidende heer Poortier. De vrije trap van Dennis Houtenbos smoorde in de muur, de afvallende bal werd door Dennis met een prachtige lob bezorgd bij Arie die de 0 – 2 binnenschoot.

Hierna volgde een sterke periode van VV Schoten. In de 28e minuut werd een corner niet goed verwerkt en kwam VV Schoten terug in de wedstrijd 1 – 2. Een minuut later gevolgd door de gelijkmaker na weer slecht uitverdedigen: 2 – 2. HSV herstelde zich en in de 36e minuut, scoorde Dillen Meijer met het hoofd na een knal op de dwarslat van Lars de Vré. Deze goal werd nog afgekeurd vanwege buitenspel, maar 3 minuten later gaf Mats de Zeeuw een goede voorzet die door Jelle op de borst werd opgevangen, waarna hij met links de 2 – 3 inschoot.

Ondertussen boterde het niet goed meer tussen de scheidsrechter en zijn assistent van Schoten. Ook bij de 2 - 4 in de 62e minuut, toen Stefan Vogel heel beheerst een vrije trap van Mats intikte bleef de vlag omhoog, maar de scheidsrechter wilde hier niets van weten. Kort voor het eindsignaal werd een voorzet van Lars door Dillen ingetikt die hiermee de eindstand van 2 – 5 op het scorebord zette. Door deze tweede overwinning in het jonge seizoen staat HSV 1 samen met SV Spartanen, Kolping Boy's en sc Spirit aan kop in de 2e klasse A van de KNVB.

VV Schoten krijgt volgende week weer bezoek uit Heiloo, onze goede buur, De Foresters, wel te verstaan. De Foresters 1 speelde zondag met 1 – 1 gelijk tegen de Zouaven. De Foresters 1 staat na twee wedstrijden keurig in de middenmoot en komt zondag 4 november om 14:00 uur op bezoek bij HSV. De heenwedstrijd tegen De Foresters is dit seizoen op 27 januari 2019.

Deze data staan natuurlijk in de agenda's genoteerd van voetbalminnend Heiloo. Volgende week, zondag 7 oktober, komt medekoploper sv Spartanen 1 op bezoek bij HSV.