Afbeelding
Foto: Dorien Raboen

'Doe normaal over psychische aandoeningen'

Cultuur

HEILOO - Op donderdag 27 september om 20.00 uur vertelt Cornelie Egelie-Sprenger over haar boek 'Pillendoos' in Bibliotheek Heiloo.

Zij doorbreekt daarmee het taboe over psychische aandoeningen. Het klinkt gek, maar aan de hand van een luchtige presentatie geeft Cornelie antwoord op vragen en hoopt zo mensen bewust te maken van de vooroordelen over deze aandoeningen en daarmee te laten zien dat openheid impact heeft, op zowel de mensen die psychische aandoeningen hebben als op hun (directe) omgeving. Cornelie geeft als ervaringsdeskundige praktische adviezen. En mensen met een psychische kwetsbaarheid doen er verstandig aan eerst over talenten te praten en daarna over uitdagingen. Na afloop van haar presentatie signeert Cornelie haar boeken, die ter plaatse te koop zijn.

Cornelie heeft in Leiden rechten gestudeerd, is getrouwd en moeder van drie kinderen. Ze is ambassadeur van het Depressiegala en Samen Sterk zonder Stigma. Over haar eigen ervaringen schreef ze, op indringende, eerlijke en soms hilarische wijze, het boek 'Pillendoos'. Haar missie is dat we met z'n allen heel gewoon over psychische aandoeningen praten.

Datum: donderdag 27 september om 20.00 uur in de bibliotheek in Heiloo. Entree: € 7,50 leden Bibliotheek Heiloo / € 10 overigen

Vooraf aanmelden via www.bibliotheekheiloo.nl of via de servicebalie in de bibliotheek.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant