Monique Sweep (l.), manager peuteropvang Meander en schooldirecteur Marieke Grijpma onthullen het bord bij de ingang van de peuteropvang.
Monique Sweep (l.), manager peuteropvang Meander en schooldirecteur Marieke Grijpma onthullen het bord bij de ingang van de peuteropvang. Foto: STiP Fotografie

Peuteropvang Meander officieel geopend

Algemeen

HEILOO - Maandag vond de officiële opening plaats van Peuteropvang Meander. Dit gebeurde in het bijzijn van de peuters van de peuteropvang, alle leerlingen van basisschool De Meander en vele belangstellenden.

De opening werd verricht door Monique Sweep, manager van Peuteropvang Meander en de directeur van de basisschool De Meander Marieke Grijpsma. Zij onthulden het naambord op de gevel van de school.  Tijdens de opening vertelde Esther Zijl (Forte Kinderopvang) dat het erg belangrijk en fijn is dat de opvang er is. "Wij draaien vier ochtenden en inmiddels zitten er 20 peuters op deze opvang," aldus Esther. Robert Smit, ISOB, nam na Esther het woord en besteedde aandacht aan de samenwerking tussen de peuteropvang en de school. Robert: "Het is voor de peuters leuk dat ze voor ze naar groep één gaan de school en de leerlingen al kennen, dat maakt de overgang naar de basisschool een stuk eenvoudiger. Voor de leerkrachten is het ook gemakkelijk. Er kan informatie overgedragen worden over een kind en allerlei zaken betreffende een kind besproken worden." Het houdt overigens niet in dat kinderen die naar de Peuteropvang Meander gaan ook daadwerkelijk naar basisschool de Meander zouden moeten gaan, ouders kunnen na de peuteropvang hun kind inschrijven op iedere willekeurige basisschool.

Robert Smit kon ook nog een nieuwtje vertellen. "Forte Kinderopvang heeft dit jaar de prijs gewonnen van de op één na beste kinderopvang van Nederland."

Tekst: Yvonne van Stiphout

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant