Foto: aangeleverd.

Wie heeft Panda gezien?

Sinds zaterdagochtend 8 september ligt de voortuin van het hoekhuis aan de Werkendelslaan 94 er maar verlaten bij.

Panda, die vanuit de tuin zicht had op het speeltuintje en de rest van de straat, is door onbekenden die nacht uit de tuin weggenomen. Heel erg jammer, vinden ook de mensen uit de buurt. Op FaceBook (Je bent Heilooër als ...) stromen de steunbetuigingen binnen en wordt er zelfs opgeroepen tot een zoekactie ..

Het is opmerkelijk dat de panda meegenomen kon worden. Hij is aan de onderkant behoorlijk verzwaard, dus makkelijk stelen was het zeker niet.

Panda is voor menigeen een oriëntatiepunt en vertrouwd "gezicht" in de buurt. Als je uitlegt waar een bezoeker moet zijn, wordt altijd gezegd "in de straat waar op de hoek een panda in de tuin staat". Kinderen trekken hun ouders mee om in de tuin te kijken, echt hartstikke leuk. Het maakt niet uit welk seizoen het is, panda hield trouw de wacht in de voortuin, tot zaterdagochtend.

Het is ontzettend jammer dat hij nu waarschijnlijk ergens op z'n kop helemaal alleen in de bosjes of een sloot ligt. Dus wie weet waar Panda is gebleven en daardoor weer huiswaarts laat keren, helpt de buurt weer aan een bekend gezicht.

 

Meer berichten