Foto: aangeleverd.

Leerlingen St. Radboud in actie tegen zwerfafval

Geen plastic soep op onze stoep!

Minder zwerfafval is beter voor mens en dier. Dat is wat 'Let's Do It Kids' vandaag aan de kinderen van de St. Radboud heeft meegeven bij een themadag over zwerfafval. Met een leuk en leerzaam programma maakt dit project kinderen bewust van afval, plasticsoep en recycling.

Zwerfafval op de stoep wordt uiteindelijk plasticsoep. 'Storytellers' van Let's Do It Kids gaven gastlessen. Het non-profit schoolprogramma Let's Do It Kids wil vooral inspireren zodat kinderen ook hun leeftijdsgenoten inspireren om bij te dragen aan een betere en schonere wereld. De kinderen zamelden zelf ook zwerfaval in. Wethouder Rob Opdam was op de school aanwezig. "Je kunt niet jong genoeg beginnen met duidelijk te maken dat je niet alles zo maar op straat kan gooien. Heel veel zwerfvuil bestaat uit verpakkingen die prima te recyclen zijn. Netjes weggooien scheelt echt de wereld." 

De kinderen hebben genoten van het buiten zijn en zijn zich bewust(er) geworden van de op het oog zo onschuldige stukjes papier en plastic in de natuur. Vele voorbijgangers gaven complimenten voor de gedane arbeid! Dat smaakt naar meer: "Ik wil dit iedere dag wel doen", was een opmerking van een leerling. Dit is een goede opsteker voor de World Cleanup Day van zaterdag 15 september.

Let's do It Kids doet in Heiloo ook nog de basisscholen: De Zuidwester, Willbrordschool, De Duif en de Jan van Rijjckenborghschool aan.

De wethouder wees ook op het Super Schoon Festival op 23 september met aandacht voor zwerfafval, afval scheiden en duurzaamheid. De gemeente heeft zowel Let's Do It Kids als het duurzaamheidsfestival in huis gehaald. 

Rob Opdam: "We zijn heel graag gastheer van dit festival. Jong en oud kunnen een leuke middag hebben en tegelijkertijd inspiratie opdoen voor duurzaam handelen. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn. We willen laten zien dat het vooral ook leuk kan zijn."

Lets Do It Kids is onderdeel van de internationale organisatie Let's Do It. In Nederland heeft men tot nu toe al meer dan 16.000 kinderen bereikt met hun boodschap voor een betere en schonere wereld! In 2025 willen zij 1 miljoen kinderen hebben bereikt. Kijk voor meer ludieke acties en info op https://www.facebook.com/LetsDoItKids/

.

Meer berichten