Afbeelding
Foto: Facebook Villa la Vida

B&B Villa la Vida genomineerd voor Vegan Awards 2018

Algemeen

EGMOND AAN ZEE - Selma Krap is voor sommige lezers misschien een bekende naam. Selma is een van de drijvende krachten achter Heiloogisch Biologisch.

Vorig jaar openden zij samen met haar partner Michel de deuren van hun Bed & Breakfast Villa la Vida in Egmond in Zee. Een jaar later is hun B&B genomineerd door een vakjury voor de VEGAN AWARDS 2018 voor de BESTE VEGAN ONDERNEMING VAN NEDERLAND. Dit is hun verhaal:

"Al jaren leven wij veganistisch, daar voelen wij ons erg goed bij. De keuze om onze B&B helemaal plantaardig in te richten was voor ons een zeer natuurlijke stap. Veganisten maken geen gebruik van dierlijke producten, ze kiezen voor een leven zonder dierenleed. Wij willen onze gasten laten beleven dat je ook goed kunt leven en genieten zonder dat dit ten koste gaat van dieren & de wereld. Wij houden ook van lekker en gevarieerd eten en kopen onze boodschappen ook gewoon in de supermarkt of bij Heiloogisch.

Het gaat allemaal om keuzes maken en met onze B&B laten wij onze gasten, die voor 95% uit niet-vegans bestaan, kennis maken met een plantaardige, zo duurzaam mogelijke levensstijl. Wij doen dit door onze kamers in te richten met duurzame materialen zoals kurken vloeren, gordijnen van gerecyclede petflessen, gif & metaalvrije bedden en het beddentextiel, dekbedden en kussen zijn gemaakt van 100% biologisch katoen, zonder dierlijke producten.

In de kamers is gif vrije verf gebruikt, de hanglampen zijn gemaakt van gerecycled karton en de nachtkastjes van lokaal hout. De energie wordt opgewekt met zonnepanelen en aangevuld met energie van Vandebron. Een warmteboiler zorgt voor warm water en de ramen zijn voorzien van driedubbel isolatieglas HR+++. Alle was- en schoonmaak middelen zijn biologisch en niet op dieren zijn getest.

De ontbijtjes worden door ons op de kamer geserveerd, zijn geheel plantaardig en veelal biologisch. Iedere dag wisselen wij het aanbod af zoals met oa verse broodjes, zelfgemaakt muffins, pannenkoeken, bananenbrood, sojayoghurt met granola, vers sap & fruit.

Wij hopen mensen te inspireren om bewustere keuzes te maken voor de dieren, mensen en de toekomst van onze wereld. Voor vragen kunt u mailen naar info@villalavida.nl of kijk op onze website www.villalavida.nl.

Geweldig als u ook uw stem op onze B&B wilt uitbrengen! Dat kan op de site van veganawards.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant