Scouting Victorie Heiloo wint E. 1000

HEILOO - Scouting Victorie uit Heiloo ontvangt een sponsorcheque van 1.000 euro van Wecycle.

Inwoners uit de gemeente steunden dit goede doel door afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) in te leveren op hun gemeentelijke milieustraat. Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van e-waste. Gemeente Heiloo eindigde in de top 25 van de Wecycle-inzamelactie. 

Lokaal goed doel supporten met e-waste
Inwoners konden punten scoren voor het lokale goede doel door e-waste in te leveren op hun gemeentelijke milieustraat. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner, ontvangen van Wecycle een sponsorcheque van 1.000 euro voor het gekozen lokale goede doel. De eindstand van alle gemeenten staat op: wecycle.nl/inleveren.

Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle: "We zamelen landelijk afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen in waarbij we ons ook verbinden met onze lokale inzamelpartners. Deze actie is hier een voorbeeld van. Door lokale goede doelen te steunen, komen de sociale en de circulaire economie op een mooie manier samen. Ik feliciteer de winnaars van de sponsorcheques van harte."

Samenwerking
De gemeente werkt al jaren met Wecycle samen. Wecycle laat de ingeleverde kleine apparaten voor 81 procent recyclen tot nieuwe grondstoffen, spaarlampen zelfs voor 92 procent. Door recycling komen ook schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Meer berichten