Afbeelding
Foto: aangeleverde foto

Rock ’n Roll Street Akersloot met Jaarmarkt, Solexrace en Oldtimerfestival

Cultuur

AKERSLOOT - Vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 augustus wordt in Akersloot de 26e editie van het jaarlijkse Rock ´n Roll Street festival georganiseerd. Een editie waar wij trots op zijn! Jaarlijks trekken duizenden liefhebbers naar het Wilhelminaplein in Akersloot om te genieten van dit swingende Rock & Roll weekend. Akersloot staat dit weekend in het teken van de 50er en 60er jaren, onvervalste rock `n roll muziek, Amerikaanse automobielen, oldtimers, brommers, motoren, petticoats, vetkuiven, solexen, jukeboxen en meer. De organisatie is er ook dit jaar weer in geslaagd een indrukwekkende line up neer te zetten, met top bands uit heel Nederland.

Vrijdag 24 augustus begint om 16.00 uur de jaarmarkt. Op de markt is ruimte voor alle mogelijke handel, zowel nieuwe als 2de hands goederen. Maar ook voor hobbyisten, nijverheid en goede doelen. De markt wordt opgeluisterd door een groot aanbod aan snuisterijen, kleding, jukeboxen, platen en ambachten uit de Rock & Roll jaren. Er komt een echte barbier zijn kap- en scheerkunsten vertonen. Verder is er veel vertier voor de kleinere bezoekers. Vrijdagmiddag zal de muziek al om 15.00 uur van start gaan met o.a. Eightball Boppers en de Singeltjes Klubb. In de avond treden de Blue Moon Trio, Supersonics en The Wanders op.

Zaterdag 25 augustus staat in het teken van brullende motoren, overtrekkende benzinedampen, lange leren jassen en pothelmen, oftewel de solexrace 'Hel van het Westen'. De standaardklasse, in originele kledij, trekt altijd enorm veel publiek en zorgt voor veel hilariteit. De snelle klasse met opgevoerde Solexen, die snelheden van 60-80 km kunnen halen. Stoere kerels, op zelfgemaakte Tod Rods. Ongeveer 15 jonge snelheidsduivels zullen hun minibikes uitproberen. Het publiek kan bovendien smullen van diverse demonstraties van snelle en indrukwekkende voertuigen. Na de solexrace en de diverse demonstraties, kunt u weer genieten van de muziek op het plein en in café De Vriendschap. De muziek op zaterdag zal vanaf 20.15 uur aanvangen met twee toppers in de grote tent een waanzinnige band in de grote zaal van het café. Zaterdag begint de muziek om 15.00 uur met Bonanza en de Singeltjes Klubb. Na de Solexrace zien we The Boogie Dogs, 5ò Matic's en Sixty Pound 

Zondag 26 augustus zal het bekende Akersloter oldtimerfestival worden gehouden. Een groot aantal oldtimers staan vanaf 13.00 uur voor het publiek te pronken in de oude kern van Akersloot. Prachtige Amerikaanse sleeën, Cadillacs, Ford Thunderbirds, Mustangs en oerdegelijke Europese oldtimers zullen staan te pronken voor alle liefhebbers. U waant zich even in vervlogen tijden, stiekem zult u even wegdromen van Route 66 met alleen het geluid van de motor en Elvis Presley op de radio. U kunt opgeknapte oude motoren, nostalgische brommers bewonderen, van onder andere de E.L.V.I.S. Bromfietsclub. Voorafgaand aan het festival gaan de auto's een toertocht maken. Op zondag vindt er om 12.00 uur demonstratie van de Rock & Roll Dansgroep. De muziek start op zondag in de grote tent om 12.15 uur. Zondag op het terras van de Vriendschap Arno Mijnten, in de tent Boom Boom Barber, Mainline, Wildwood Rockers en Swing Supply.

Maar liefst veertien geweldige Rock `n Roll bands, te beluisteren in de tent op het Wilhelminaplein en in Café De Vriendschap. Het hele weekend zijn alle activiteiten gratis toegankelijk. Voor de kinderen is er ook volop vertier: springkussens, hoelahoepen, dansworkshop, kermisattracties, kapper (voor ook zo'n mooie vetkuif!), make up en haar voor de dames en schminken op vrijdag voor de kinderen. Voor meer informatie en inschrijvingen voor een marktkraam, solexrace of oldtimerfestival: www.rockenrollstreet.nl

Boom Boom Barber
Eightball Boppers
Mainline 55
Er wordt natuurlijk ook lekker gedanst!
Een prachtige oldtimer.
Racen in de straten.
Racen in de straten.
Sixty Pound
Wildwood Rockers
Swing-Supply

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant