Afbeelding
Foto: aangeleverd.

Recepten delen met anderstaligen

Cultuur

PostaanZee is een initiatief ontstaan vanuit verbondenheid met de Egmondse gemeenschap. PostaanZee wil mensen in beweging brengen, met elkaar verbinden en een plek van zingeving zijn. Zij staan voor compassie in actie en werken met vrijwilligers op non-profit basis van én voor Egmonders, voor jong en oud, arm en rijk.

Sinds de start in 2016 zijn er veel activiteiten gestart en een ervan is het Taalcafé. Hier zijn anderstaligen op een interactieve manier met Nederlandse vrijwilligers samen bezig met de Nederlandse taal.

Begin dit jaar ontstond het idee om anderstaligen en Nederlanders door middel van koken op een creatieve manier met elkaar in verbinding te brengen. Door elkaars gerechten te proeven en de recepten te delen met elkaar leer je vanzelf over koken in andere landen.

Als voorbereiding op dat plan, dat op donderdag 30 augustus van start gaat, heeft op 12 juli een Internationaal zomerfeest plaatsgevonden. Er kwamen dankzij de publiciteit maar liefst 32 gasten, die zichtbaar genoten van hetgeen ze werd voorgeschoteld (recepten uit diverse werelddelen). Het internationale gezelschap vermengde zich snel, heel spontaan.

Eind augustus kan men genieten van recepten uit Eritrea, Kroatië, Spanje, Nederland en Kenia. Deze koks hebben zich al aangemeld. Noteer het vast in uw agenda: donderdag 30 augustus van 16.30 uur tot 19.00 uur. U komt toch ook?

Voor de toegang wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Als u een favoriet gerecht meeneemt of wil koken graag even aanmelden bij carolijnhs@gmail.com

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant