Lekker dansen bij de dj!
Lekker dansen bij de dj! (Foto: aangeleverd)

Kleurenfest, wat een feest!

LIMMEN - Een paar jaar geleden is de traditie ontstaan. De juf van groep 6 van basisschool het Kleurenorkest vertelde op school over Oerol. Hoe leuk het was dat er zoveel verschillende acts waren. Dat sprak de kinderen enorm aan. Konden zij zelf niet ook zo'n festival organiseren?

Ook dit jaar ging juf weer naar Oerol en wist zij de kinderen te enthousiasmeren. Geheel volgens de visie van het Natuurlijk Leren, waar de school mee werkt, gingen de kinderen aan de slag. Lotte en Rosa haakten 80 armbandjes, als entreebewijs voor de kinderen uit de andere klassen. Elk vrij minuutje werd er gehaakt. Verder moest er in elk geval muziek komen, theater en eten en drinken.

Afgelopen woensdag was het zover; Om half tien opende het Kleurenfest zijn symbolische deur voor de andere klassen. De kinderen genoten. De kleuters vermaakten zich vooral bij de DJ-act van Roma, Luke en Jonah. Wat werd er gedanst! Meer dan de helft van de kinderen liet zich schminken of opmaken en als men wilde, werden ook de nagels gelakt. Terwijl je wachtte, kon je genieten van een mop door Roos of een glas limonade. Over het hele schoolplein stonden kraampjes. Zo was er een poppenspel en een spannende dansvoorstelling. Ook een chillplek, om lekker te kunnen genieten van de klanken van de muziek ontbrak niet.

Toen het was afgelopen, raakten de kinderen niet uitgepraat. Wat was het een succes! Voor de organisatie door groep 6, die dat met veel plezier hadden gedaan. Maar ook voor de rest van de kinderen van de school, die met zoveel plezier over het festivalterrein hadden gewandeld.

Meer berichten