Bruidspaar Schouten-van den Bergh en burgemeester Hans Romeyn.
Bruidspaar Schouten-van den Bergh en burgemeester Hans Romeyn. (Foto: STiP Fotografie)

Zestig jaar getrouwd en opnieuw ten huwelijk gevraagd

Donderdag 5 juli waren de heer C.J.J.M. Schouten en mevrouw J.H.M. Schouten-van den Bergh 60 jaar getrouwd. Burgemeester Hans Romeyn kwam zijn felicitaties overbrengen.

Zowel meneer (84) als mevrouw (82) zijn beiden geboren in Heteren. Dat is ook de plaats waar zij elkaar hebben ontmoet. Iedere dag ging meneer met de pont naar Wageningen waar hij op school zat. Mevrouw woonde met haar ouders, haar vader was de veerexploitant, bij het aankomstpunt van de pont. Zo zagen zij elkaar iedere dag. Meneer Schouten: "De liefde was er niet ineens maar deze is geleidelijk gekomen." Na vijfeneenhalf jaar verkering zijn ze uiteindelijk voor de wet getrouwd. Een jaar later voor de kerk. Meneer heeft altijd bij gemeenten gewerkt. Het werken voor een gemeente heeft hij met de paplepel ingegoten gekregen. Zijn vader was namelijk gemeentesecretaris van de gemeente Heteren. En op de hoek van het bureau van zijn vader is de liefde voor werken bij een gemeente ontstaan. Meneer heeft na werkzaam geweest te zijn voor de gemeente Heteren gewerkt voor de gemeenten Wageningen, Arnhem, Leiden en in 1960 is hij bij de gemeente Heiloo in dienst gekomen. "Komende vanuit Leiden was het de rust die ons beviel in Heiloo, maar ook de mensen. Nog steeds praten mensen in Heiloo met elkaar en gaat men met respect met elkaar om," aldus meneer Schouten. Iets wat onze burgemeester beaamde. Het echtpaar heeft verschillende hobby's gehad waarvan bridgen en biljarten op hun hoge leeftijd zijn overgebleven.

Op 5 juli was het een echte mooie dag voor het echtpaar. Meneer heeft mevrouw in het bijzijn van alle kinderen en kleinkinderen opnieuw ten huwelijk gevraagd. Zelfs een hoge hoed en een bruidsboeket ontbraken niet. En na al die jaren zei de bruid weer volmondig: "Ja graag". Daarna was er een gezellige avond bij Brasserie In 't Groen.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Meer berichten