Yeah, de mannen van JO17 zijn blij!
Yeah, de mannen van JO17 zijn blij! Foto: aangeleverd

Foresters JO17: Kampioenen, wij zijn kampioen!

Sport Heiloo

HEILOO -  "Als een team een prijs heeft gewonnen dan melden we dat graag ook op de website van onze club", schrijft het PR-team van de Foresters enthousiast, en daaraan geeft de schrijver van de volgende regels heel graag gehoor.

Waarom? Het simpele antwoord is dat het behaalde kampioenschap van JO17 in de vierde divisie van het district W1 een bekroning is van een bijzonder aansprekend seizoen. De promotie naar de derde divisie was niet alleen dik verdiend, maar er moest feller dan voorheen om geknokt worden. Met een selectie die op de meeste wedstrijddagen heel erg sterk als eenheid opereerde om, meer dan menig volger van dit kampioensteam lief was, soms ook een niveau te laten zien dat veel lager lag, waardoor her en der onnodig punten werden gemorst.

Royaal doelsaldo
Toch kwam het allemaal nog goed, ondanks dat de gevaarlijke titelconcurrent KFC tot aan het einde toe op gelijke hoogte in de competitiestand kon blijven mee draaien. 'Suspense' alom dus toen afgelopen zaterdag de beslissende uitwedstrijd tegen het Amsterdamse WV-HEDW moest worden afgewikkeld. De opdracht luidde simpel: er moest worden gewonnen en dan zou op royaal doelsaldo in het voordeel van onze mannen de titel kunnen worden opgeëist (zie eindstand bij teams JO17).

Snel rondspelen
De voortekenen waren gunstig. Heerlijk zonnig weer en een mooie strakke kunstgrasmat- met kurkbeslag. Veel mensen aan de lijn onder wie ik menige scout van een BVO herkende en bovenal een heerlijk swingend Foresters- team. Het eerste half uur golfde de ene na de andere aanval met de snelheid van een raket op het doel van de Amsterdammers af. Oogstrelend omdat er door iedereen niet met de bal werd gelopen, maar na aanname direct werd afgespeeld. De openingstreffer kon niet uitblijven, zo groot was de druk. Het werd spits Thomas van Dijk die weer zo'n razendsnelle aanval van achteruit fraai kon afronden.

Sportief
Foresters liet vervolgens het tempo wat varen maar kon ver in het tweede deel definitief toeslaan met een wonderschone treffer van Stein Liefhebber uit een directe vrije trap: 0-2. WV-HEDW toonde zich na het sportief verlopen duel een waardig gastheer door de Foresters-spelers op een erehaag en een daverend applaus te trakteren. Dit zeer gewaardeerde grootse gebaar onderstreepte nog maar eens de stevige reputatie die door deze JO17- selectie dit seizoen was opgebouwd. En niet ten onrechte want alleen al in de laatste vijf competitieduels werd een doelsaldo van maar liefst 19-2 gerealiseerd.

Teamprestatie
Met slechts 25 tegentreffers in het hele seizoen (71 voor!) bewees de Foresters bovendien over veruit de beste defensie te hebben beschikt met dank aan vooral aanvoerder Skip Biesterveld, Tim Taylor, Jelmer van der Kamp, Ryan van Westerop en Chris Lieftink. En vóór zijn ernstige blessure die hem vanaf maart buiten de selectie hield, Merlijn Henschen.

Er werd direct na de wedstrijd en het behalen van de titel inclusief promotie met 'champagne' gespoten en het bekend lied luidkeels door spelers, trainer Dimitri en supporters, gescandeerd: Kampioenen, wij zijn Kampioen, wij zijn Kampioen!

Vervolgens bleef het na de terugkeer in Heiloo nog lang onrustig in het dorp. Zoals het hoort.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant