Vertegenwoordigers van de scholen en vluchtelingenwerk.
Vertegenwoordigers van de scholen en vluchtelingenwerk. STiP Fotografie

Uitreiking cheques door Rotary

Algemeen Heiloo

Woensdagavond reikte de Rotary cheques uit aan scholen en vluchtelingenwerk naar aanleiding van de donaties vanuit de PCC Maalwaterrun. Vluchtelingenwerk mocht een cheque van vijftienhonderd euro in ontvangst nemen en tien verschillende basisscholen uit Heiloo konden rekenen op een cheque ter waarde van 'sport at school' lessen.

Deelnemers

Zondag 15 april, een mooie zonnige dag. Een Bambinirun, vier hardloopafstanden en drie prachtige wandelroutes door Heiloo. Dit jaar deden vijfhonderdzevenennegentig leerlingen van de basisscholen mee aan de PCC Maalwaterrun. Zesenzeventig meer dan in 2017. De organisatie denkt dat er dit jaar, in totaal, rond de negenhonderd deelnemers meegedaan hebben.

Vluchtelingenwerk

De cheque van vijftienhonderd euro zal gebruikt gaan worden voor yogalessen voor vrouwen. Voor de kleine kinderen, die niet naar buiten kunnen, zullen leuke activiteiten georganiseerd gaan worden in samenwerking met de buurtsportcoach. Met jongeren wil vluchtelingenwerk met een boot gaan varen en zwemmen in zwembad Het Baafje. Ook worden er activiteiten met vrouwen gedaan op vrouwendag.

Zomerkamp

Vorig jaar heeft Rotary Sportfonds een cheque uitgereikt aan Jongerenwerk. De cheque was bedoeld voor het organiseren van een zomerkamp voor kinderen die niet op vakantie gaan. Indien het zomerkamp in 2018 een succes is wil de Rotary ook geld voor een zomerkamp in 2019 beschikbaar stellen. Jongerenwerker Maarten van der Molen: "Het zomerkamp wordt dit jaar gehouden in de eerste week van de zomervakantie. Een plek is nog niet helemaal rond, maar wij denken het kamp te gaan houden op de plaats van de ijsbaan. Het zomerkamp is bedoeld voor kinderen van groep drie tot en met groep acht van de basisschool. De kinderen zijn van maandag tot en met vrijdag op kamp maar slapen gewoon thuis". Inmiddels zijn er al kinderen aangemeld. Jongerenwerk, de buurtsportcoach en vele vrijwilligers zijn hard bezig om er een succesvol zomerkamp van te maken.

Scholen

Tien basisscholen deden mee aan de PCC Maalwaterrun. De scholen konden door mee te doen 'sport at school' lessen verdienen. Er werd gekeken hoeveel leerlingen per school meededen en aan de hand van dat aantal kreeg een school een hoeveelheid lessen cadeau. Voor het derde achtereenvolgende jaar was de Springschans 'DE' school. Van de Springschans deden de meeste leerlingen mee. Bij het berekenen van het percentage werd rekening gehouden met de grootte van de school ten opzichte van het aantal leerlingen dat mee liep. 

Veel leerkrachten vertelden dat de 'sport at school' lessen door de verenigingen fantastisch georganiseerd zijn, goed in elkaar zitten en voor de leerlingen heerlijk zijn om te doen. Voor de scholen is dit een supergemotiveerde drive om volgend jaar weer met veel leerlingen mee te doen aan de PCC Maalwaterrun.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Vluchtelingenwerk ontvangt een cheque van € 1.500,00 van de Rotary. Vlnr. Mirte van Lingen (Rotary), Jeannette de Groot en Bekas Illias (Vluchtelingenwerk).
Anouk Vennik (Springschans) ontvangt uit handen van Mirte van Lingen (Rotary) de prijs voor 'DE' school welke meedeed aan de PCC Maalwaterrun.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant