Vlnr. René Twisk, burgmeester Hans Romeyn, Henry van Zijl en Lucretia d' Fonseca (directeur GGZ-NHN)
Vlnr. René Twisk, burgmeester Hans Romeyn, Henry van Zijl en Lucretia d' Fonseca (directeur GGZ-NHN) STiP Fotografie

Heropening van WizzWizz door burgemeester

Algemeen Heiloo

HEILOO - Woensdagmiddag 23 mei heeft Burgemeester Hans Romeyn WizzWizz feestelijk heropend. WizzWizz maakt educatief houten constructie speelgoed. Het speelgoed wordt duurzaam en maatschappelijk verantwoord gemaakt. Het is uitvoerig getest en volledig veilig. De koper heeft honderd procent garantie op het beukenhouten speelgoed. Het is geschikt voor kinderen van tweeëneenhalf tot acht jaar en stimuleert de cognitieve vaardigheden en fijne motoriek bij kinderen.

Achtergrond

WizzWizz is een jong dynamisch bedrijf. In 2012 gestart door René Twisk. René heeft ruim dertig jaar geleden een afstudeeropdracht gedaan waarbij dat de voorloper was van het huidige constructiespeelgoed. In 2014 wilde Henry van Zijl voor zijn toenmalige werkgever een aantal speelgoedkistjes aanschaffen. De levering duurde erg lang en de discussie volgde hoe het beter kon. Tijdens de discussie vroeg René aan Henry om bij WizzWizz te komen en zo is de samenwerking ontstaan.

René is voor het creatieve en technische gedeelte en Henry voor de logistieke, commerciële en financiële kant. Kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang, geestelijke gehandicapten instellingen zijn hun voornaamste doelgroepen. Door orthopedagogen, kindertherapeuten en speltherapeuten is het speelgoed uitvoerig getest. Het heeft een positieve werking op kinderen met ADHD, ADD en autisme.

Wij maken meer mogelijk

Dat is de visie waar René en Henry voor staan. Banen creëren voor mensen die onmogelijk aan een baan kunnen komen (GGZ-NHN). Zij schenken ieder jaar minimaal tien procent van hun omzet aan goede doelen voor kinderen die het financieel, geestelijk of lichamelijk moeilijk hebben. Afgelopen periode waren er schenkingen aan onder anderen Ronald McDonald Huizen, Vluchtelingenwerk Nederland en Kinderafdeling Rode Kruis Ziekenhuis. 

Wilt u meer weten over WizzWizz; kijk dan op de website: www.wizzwizz.nl

Tekst: Yvonne van Stiphout

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant