Foto: VVN.
Heiloo

Verkeersexamen voor 250 kinderen in Heiloo

Woensdagochtend 23 Mei gaan de basisscholen in Heiloo weer op voor het landelijk verkeersexamen. Dit is een jaarlijks evenement, georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland,  in samenwerking met gemeente, scholen en politie.

In de klas hebben de examenkinderen informatie gehad over de route en is uitvoerig besproken dat het niet is toegestaan (al rijdend) mobieltjes en oortjes te gebruiken. Ook je hand uitsteken en achterom kijken zijn aandachtspunten. 

De kinderen gaan de route van 6 kilometer rijden in een hesje met nummer. Op de route zitten 10 controleurs om de verrichtingen van de examenkinderen te beoordelen. Op de route zijn gele pijlborden geplaatst om de route aan te geven voor de kinderen die de route niet geoefend hebben. Als een kind de route heeft gereden levert het kind het hesje in en krijgt als beloning een ijsje.

Als alle kinderen weer naar school gaan, gaat Veilig Verkeer Nederland de controle-lijsten nakijken en een week later volgt de uitreiking van de diploma`s.

Om 8.30 uur zal (op de parkeerplaats aan het Baafje) het startschot worden gegeven door de wethouder.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitkijkpost.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>