De karakteristieke knotwilgen aan de Hoogeweg.
De karakteristieke knotwilgen aan de Hoogeweg. (Foto: aangeleverd)
Heiloo

Petitie 'Behoud Knotwilgen Hoogeweg' overhandigd aan gemeenteraad

HEILOO - Een aantal inwoners van Heiloo hebben zich hard gemaakt voor het behoud van de knotwilgen aan de Hoogeweg. Tijdens de gemeenteraadsvergadering maandagavond jl. overhandigden Paula Groothedde en Betty Nobel een petitie aan de raad. De inspreektekst leest u hieronder:

"Wij schrokken van het bericht in de uitkijkpost dat de knotwilgen aan de Hoogeweg worden gekapt vanwege wegwerkzaamheden.  Dit vinden we erg jammer omdat wij en veel mensen met ons enorm genieten van de landelijke karakteristieke sfeer. Als je ze ziet valt na een lange werkdag, de stress meteen van je af.
Niet alleen wij genieten er enorm van maar ook de insecten, juist ook vleermuizen, steenuilen, veel diverse vogels die er hun eieren uitbroeden.  Ook sommige planten gedijen er goed op zonder dat de boom er onder te lijden heeft.

Knotwilgen hebben een gemiddelde levensduur van rond de 50 jaar en moeten ongeveer elke 5 jaar geknot worden.  Veel bewoners van de Hoogeweg hebben toegezegd graag dit zelf te onderhouden..  Fietsers en wandelaars zullen dan ook geen last meer hebben van laaghangende takken. We kunnen u voorzien van een lijst met namen en adressen van deze bewoners.

Van een bewoner hebben wij gehoord dat het riool op 3 meter diepte ligt. Wij denken dat het mogelijk  moet zijn het riool te vernieuwen en de bomen te sparen.  Daar waar dit misschien niet mogelijk is, pleiten wij voor het planten van nieuwe knotwilgen

We bieden u hierbij de petitie aan. Deze bestaat uit 281 handtekeningen.  Hieronder ook veel handtekeningen van de bewoners aan de Hoogeweg zelf.

Wij vertrouwen erop dat we deze petitie niet voor niets hebben gestart en dat de gemeente zal luisteren naar de wensen van de bewoners. We stellen het op prijs als u ons op de hoogte houdt."

De wethouder heeft toegezegd de dames op de hoogte te houden. 

Meer berichten