Ria van Kuijk-van West en Wim van Kuijk samen met burgemeester Hans Romeyn
Ria van Kuijk-van West en Wim van Kuijk samen met burgemeester Hans Romeyn (STiP Fotografie)
Heiloo

"Gelukkig dat we het samen nog kunnen vieren"

HEILOO - Donderdag 10 mei 2018 waren Ria en Wim van Kuijk zestig jaar getrouwd. Vrijdagochtend 11 mei kwam burgemeester Hans Romeyn op de koffie om het echtpaar met dit heugelijke feit te feliciteren. Ook dit echtpaar mocht het prachtige bord met daarop de Witte Kerk in ontvangst nemen en natuurlijk was er voor het echtpaar ook een mooie bos bloemen.

Ria (84) en Wim (85) van Kuijk wonen sinds 1961 in Plan-Oost. Wim, geboren in Alkmaar, woont sinds 1940 in Heiloo. Ria, geboren in Amsterdam, heeft voor zij naar Heiloo verhuisde in Castricum gewoond. Het echtpaar heeft twee kinderen en drie kleinkinderen. Zij hebben elkaar leren kennen op de Mulo in Heiloo. In de laatste klas kwamen zij elkaar tegen. De vonk sloeg over en zo werden Ria en Wim een paar. Wim is werkzaam geweest in Alkmaar en Amsterdam. Hij was werkzaam op de afdeling financiële administratie bij verschillende bedrijven. Ria is werkzaam geweest als secretaresse. Toen de dochter van het echtpaar zich aandiende is zij gestopt met werken. Het echtpaar heeft verschillende hobby's. Ria heeft tot op hoge leeftijd getennist. Maar ook handwerken, lezen en fietsen behoren tot de bezigheden die zij leuk vindt. Wim fietst ook graag, heeft een passie voor alles wat leeft en bloeit en houdt zich bezig met geologie. Tot vorig jaar was hij nog betrokken bij het Nivon.

Het echtpaar geniet nog volop van het leven en gaat met de tijd mee. Ze rijden nog auto en doen soms een toertochtje door Duitsland. Maar ook een driedaagse fietstoertocht wordt regelmatig door hen volbracht. En contact met twee kleinkinderen die in het buitenland verblijven is ook geen probleem. Internetten, mailen en Skypen is iets wat het echtpaar gewoon doet.

Dat ze nog steeds in Plan-Oost wonen is geen toeval. "Plan-Oost is de mooiste wijk van Heiloo", aldus Wim van Kuijk. Ook het nog op zichzelf wonen is voor het echtpaar geen probleem. De trap op komen gaat nog prima. Al was burgemeester Hans Romeyn wel iets te positief. Op zijn vraag of mevrouw nog de trap ophuppelt, antwoordde zij: "Nou ja, huppelen"?! 

Het echtpaar is gelukkig dat ze nog samen en gezond zijn en dat ze samen hun zestig jarig huwelijk kunnen vieren. En het geheim voor zoveel huwelijksjaren samen? Ria van Kuijk: "Er voor elkaar zijn, ieder zijn vrijheid en hobby's hebben".

Het echtpaar viert hun zestig jarig huwelijk in etappes. Op 10 mei zijn ze uit eten geweest met de kinderen bij restaurant Wildschut, op 12 mei komen de buurtjes op de koffie en er volgt nog een brunch met familie. "Door het in etappes te vieren heb je niet iedereen tegelijk en zo heb je meer tijd om met mensen te praten", aldus Wim van Kuijk.

Tekst: Yvonne van Stiphout 

Meer berichten