De juiste verhouding zou moeten zijn, 40% bestrating en 60% beplanting.
De juiste verhouding zou moeten zijn, 40% bestrating en 60% beplanting. (Afbeelding: www.veiligschoonvoldoende.nl)
Regio

Win een make-over van je voortuin!

REGIO - De komende weken maak je kans op een gratis make-over van jouw voortuin. Wateroverlast, droogte, hitte; de komende decennia moet alles uit de kast getrokken worden om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan. Ook jij kunt helpen door je tuin klaar te maken voor de toekomst. Stuur een foto in van jouw niet-watervriendelijke tuin, bijvoorbeeld een tuin vol met tegels. Wie weet ben jij straks de gelukkige winnaar van een groene, koele en watervriendelijke voortuin!

Wil je meedoen aan deze wedstrijd? Ga dan naar de website veiligschoonvoldoende of ga naar de facebookpagina van Waterschap HHNK .

Ambassadeur Helga van Leur
Helga van Leur is ambassadeur van de campagne 'Is jouw tuin al klaar voor de toekomst?' van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Ze weet als geen ander wat de gevolgen van een veranderend klimaat kunnen zijn. "Door je tuin groener en watervriendelijker te maken, kun je de periodes van droogte en extreme buien beter opvangen. Het hoogheemraadschap kan dat niet alleen. Zo'n veertig procent van de stedelijke oppervlakte is nu eenmaal in bezit van particulieren. Wil je weten hoe je jouw tuin klaar kunt maken voor de toekomst? Meer informatie en tips vind je op de website veiligschoonvoldoende. Doe ook mee! Vandaag heb je morgen in handen!"

Helga van Leur is mede-jurylid van de wedstrijd. Ze komt persoonlijk langs om de prijs te overhandigen.

Meer berichten