Komt u mij ontdekken?
Komt u mij ontdekken? ( Foto: Cees Baart)
Regio

Gaat u mee op vogelexcursie?

REGIO - Van 12 tot en met 20 mei 2018 organiseren Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland de Nationale Vogelweek. Dit doen zij samen met de Vogelwerkgroepen in Nederland.  Iedereen kan tijdens deze Vogelweek de meest verbazingwekkende vogels in het wild ontdekken. De excursies zijn laagdrempelig van opzet. Ze zijn juist bedoeld om deelnemers veel uitleg te geven over hoe je vogels kunt zien, welke vogels het zijn en hoe je ze kunt herkennen. Gaat u met ons mee op pad?

Voor onze regio organiseert de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland op verschillende plekken excursies. Alle excursies duren zo'n anderhalf uur en zijn op één na allemaal te voet. Aanmelden is niet nodig en de excursies zijn gratis. Hieronder kunt u een excursie bij u in de buurt uitkiezen.

  1. Excursie rond het duingebied van het bezoekerscentrum De Hoep op 12 mei op zaterdagmorgen om 9.00 uur. Verzamelen voor de ingang van De Hoep. Het is een wandelexcursie én speciaal voor kinderen vanaf 10 jaar met hun ouders of grootouders.
  2. Excursie Landgoed Marquette op 12mei zaterdagavond om 19 .00 uur. Verzamelen op de parkeerplaats van het Landgoed. Dit is een wandelexcursie.
  3. Excursie Castricummer polder op 15 mei  dinsdagavond om  19 .00 uur. Verzamelen op de parkeerplaats bij Sporthal 'de Bloemen'. Deze excursie is met de fiets!
  4. Excursie Egmond Binnen op  16 mei  mei woensdagavond om 19.00 uur . Verzamelen op de parkeerplaats PWN /rechtsvoor Gasterij Nieuw Westert. Dit is een wandelexcursie.
  5. Excursie Duinen/Bakkum op  17 mei donderdagmorgen om  9.00 uur. Verzamelen parkeerplaats Noorderstraat. Dit is een wandelexcursie.
  6. Excursie Duinen/Bakkum op  17 mei donderdagavond om  19.00 uur. Verzamelen parkeerplaats Noorderstraat. Dit is een wandelexcursie.

Voor verdere informatie bij contactpersoon Cees Baart 06-43677458. De excursieleiders van de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland onderstrepen natuurlijk de slogan: "Ga mee op een van de vogelexcursies en ontdek de prachtige natuur van Nederland".

Meer berichten