Foto: Aangeleverd
Limmen

Tim Coronel naar Bloemendagen Limmen

LIMMEN - Er wordt naar hard gewerkt aan de kunstwerken. De Bloemendagen in Limmen staan de deur. Deze beginnen op zaterdag 5 mei en duren tot en met donderdag 10 mei.

Deze week zijn veel inwoners bezig om duizenden hyacintenbloemen van hun steel af te halen (= ritsen) om vervolgens de bloemetjes (nagels) per één of twee stuks op een speld te prikken. Vervolgens worden de speld en de bloemen in het piepschuim geprikt. Een geweldig karwei maar door de onderlinge gezelligheid vliegt de tijd voorbij. Op zaterdag 5 mei moeten alle kunstwerken om 10:00 uur buiten in de tuin staan, want vanaf die tijd gaat de jury zijn ronde langs de deelnemers maken. Ook dit jaar zullen de inwoners van Limmen zich weer van hun beste kant laten zien. De bezoekers zullen zich weer afvragen hoe het mogelijk is dat dit alleen maar met behulp van hyacintenbloemetjes is gemaakt.

Tijdens de Bloemendagen is er op zaterdag en zondag in Limmen veel te beleven. Zo zal op zaterdag de Nederlandse Vereniging van Traditioneel Gerij naar het park aan de Vuurbaak komen. De mooiste paard en wagens rijden een groot gedeelte van de route en maken een stop in het park. De vereniging zorgt er altijd voor dat ze tip top voor de dag komen in gepaste kledij.

Op zondag 6 mei wordt het park omgetoverd tot een Oldtimer fair waar de gehele dag genoten kan worden van live muziek, er een hapje en drankje genuttigd kan worden, oude ambachten te bekijken zijn en andere diverse stands. Er is een draaimolen voor de kleinste kinderen, oude vrachtwagens, oldtimers en nog vele andere interessante items.

Kopstukken dit jaar zijn de drie tractorpullers, Bouke Imenkamp met zijn NK cross auto en als klap op de vuurpijl komt Tim Coronel naar Limmen in zijn Dakar buggy. Kinderen mogen met hem in zijn auto zitten en samen met hem op de foto gaan.

De mozaïeken zijn nog tot en met donderdag 10 mei, Hemelvaart, te bewonderen. In het weekend krijgt u aan het begin van de route een routeboekje uitgedeeld. De route staat ook met pijlen aangegeven, is prima te fietsen en per auto te doen.

Voor meer informatie: www.bloemendagenlimmen.nl

Meer berichten