De bloemen worden geritst (van het land gehaald).
De bloemen worden geritst (van het land gehaald). (Foto: aangeleverd)
Limmen

Ritsen en prikken voor de bloemendagen

LIMMEN - De bloemendagen in Limmen zijn dit jaar van zaterdag 5 mei tot en met vrijdag 11 mei. 

De bloemen zijn vorige week van het land gehaald en staan nu in de koelcel te wachten op het moment dat ze worden opgehaald door de prikploegen. In totaal staan er nu 1300 bloemen in de koelcel, de kwaliteit is top dit jaar! De opkomst dit jaar van prikploegen en vrijwilligers om de bloemen van het land te halen was erg hoog. Misschien kwam dit door het schitterende weer, de gezelligheid of de topkwaliteit van de bloemen, waardoor het een feest was om ze van het land af te halen.

Vanaf zondag 29 april kunnen de bloemen worden opgehaald uit de koelcel.  De prikploegen kunnen er ook voor kiezen om de bloemen verspreid over de gehele week op te halen, zodat de nagels (bloemen) zo lang mogelijk vers blijven. Vanaf zondag mogen de prikploegen ook beginnen met prikken. Zij hebben de tijd tot zaterdagochtend 10.00 uur. Vanaf dat moment komt de jury langs om de verschillende kunstwerken te beoordelen en alles te jureren. 

Woensdagavond 2 mei gaat de burgemeester bij enkele prikploegen langs om te kijken hoe ze aan het werk gaan. De prikploegen reageren daar altijd heel enthousiast op en vinden het vaak een eer als hij juist hun prikploeg een bezoek brengt.


 

Meer berichten