Burgemeester Hans Romeyn knipt de vlaggetjeslijn door en daarmee is het speelveld geopend.
Directeur Annemiek van de Vliet, leerlingen van de leerlingenraad en  de ouders van de werkgroep, Erwin Luten, Kirsten Staffhorst en Harrold Deelen kijken toe.
Burgemeester Hans Romeyn knipt de vlaggetjeslijn door en daarmee is het speelveld geopend. Directeur Annemiek van de Vliet, leerlingen van de leerlingenraad en de ouders van de werkgroep, Erwin Luten, Kirsten Staffhorst en Harrold Deelen kijken toe. (STiP Fotografie)
Heiloo

Burgemeester opent nieuw speelveld CBS de Duif


Heiloo – Op woensdag 25 april opende burgemeester Hans Romeyn het nieuwe bandenspeelveld bij CBS de Duif. Dat deed hij samen met de leerlingen van de leerlingenraad, die verantwoordelijk zijn voor het plan van de bandenspeeltuin. Hij geeft daarmee tevens het startschot voor de Koningsspelen op het plein van CBS de Duif. 


De leerlingen van de leerlingenraad wilden graag meer uitdaging op het schoolplein van De Duif. Samen met directeur Annemiek van de Vliet bedachten zij een plan om het plein aan te pakken.  Er is goed over nagedacht: er moest een bandenparkje komen met gelegenheid om te klimmen, verstoppen, freerunnen en te chillen.  
Annemiek van de Vliet ging in gesprek met gemeente Heiloo. Er werd enthousiast gereageerd en hulp toegezegd. Ook Tabijn, het bestuur van de school werkte mee aan de uitvoering van het plan en ziet toe op de veiligheid. Het grasveld naast groep 4 t/m 8 is afgegraven en er werden ruim 250 banden geleverd. De brandweer van Heiloo hielp een handje met het schoonspuiten daarvan. Een werkgroep van ouders zorgde voor de uitwerking van het project en coördineerde de inzet van vrijwilligers.  
Op zaterdag 24 maart heeft een groep van 40 ouders en leerkrachten in één dag het bandenpark gerealiseerd. Van banden zijn klimconstructies gebouwd en ingegraven. Tenslotte is het parkje voorzien van boomstammen, stapschijven en houtsnippers.  En dat het een succes is, werd al snel duidelijk. Alle groepen van CBS de Duif maken intensief gebruik van het nieuwe speelplein! 
 
 

Meer berichten