Jessica Groentjes en Marc Valkering namen de Bronzen Waaier in ontvangst van burgemeester Han ter Heegde
Jessica Groentjes en Marc Valkering namen de Bronzen Waaier in ontvangst van burgemeester Han ter Heegde (Foto: Erik Boschman fotografie (januari 2016).)
Regio

Maatschappelijk betrokken ondernemers in het zonnetje

REGIO - Tijdens het jubileumfeest van Stichting De Waaier op donderdag 19 april, reikt burgemeester Bruinooge van Alkmaar de Bronzen Waaier uit aan de meest maatschappelijk betrokken ondernemer die is aangesloten bij Stichting De Waaier. Deze uitreiking vindt plaats in de Grote Kerk in Alkmaar. De Bronzen Waaier is een jaarlijkse prijs van Stichting De Waaier. Daarnaast ontvangt het aanstormend talent De Bronzen Duim uit handen van Leontien Kompier, burgemeester van Langedijk. De winnaars van beide prijzen hebben een voorbeeldfunctie op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen in de regio.

Genomineerden
De genomineerden voor de Bronzen Waaier 2017 zijn EHBA Trainingen (Eerste Hulp Bij Agressie), BAK Reizen, Frans Stokman B.V. en Tebulo Engineering B.V. Allen hebben de afgelopen vijf jaar op hun eigen manier actief een bijdrage geleverd aan meer sociale verbondenheid in en ontwikkeling van de regio groot Alkmaar. Dat deden ze met hun (bedrijfs-)expertise, met materialen die ze beschikbaar stelden, of met medewerkers die als vrijwilliger bij maatschappelijke organisaties aan de slag mochten voor het uitvoeren van een maatschappelijke klus. Het aantal 'klussen' dat deze leden uitvoerden in 2017 en de vijf jaren ervoor én de maatschappelijke waarde van deze klussen zijn belangrijke criteria om in aanmerking te komen voor De Bronzen Waaier. De genomineerden zijn geselecteerd door een jury bestaande uit Cock de Vries van ABCdV tekst en communicatie, wethouder Pieter Dijkman van de gemeente Alkmaar en Nel Nooter, voorheen van de Pieter Raat Stichting en nog steeds van de Gouden Dagen.

Jubileumfeest De Waaier en onderzoek
Op 14 april 2018 bestaat De Waaier 15 jaar. Dat gaat de stichting markeren met een feest voor maatschappelijke organisaties en ondernemers. Om kosten te besparen wordt het evenement gecombineerd met het uitreiken van De Bronzen Waaier en Bronzen Duim. Er wordt terug- en vooruitgekeken in een film die voor deze gelegenheid is gemaakt. Daarin worden ook resultaten gepubliceerd uit het onderzoek naar de naamsbekendheid en het imago dat De Waaier heeft laten uitvoeren bij maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven in de regio. Kenmerken van De Waaier en het gevoel dat De Waaier geeft, zijn verwerkt in verschillende verrassende optredens. Mooie matches worden getoond in een foto-expositie.

Meer berichten