Jong en oud liepen door elkaar tijdens de 2,4 kilometer.
Jong en oud liepen door elkaar tijdens de 2,4 kilometer. (STiP Fotografie)
Heiloo

"PCC Maalwater Run, geweldig dat dit kan in Heiloo"

HEILOO - Zondag 15 april werd voor de tiende keer de PCC Maalwater Run en Walk gehouden. De PCC Maalwater Run en Walk is een benefietactiviteit van de Rotary Club Heiloo. Jong en oud deden mee aan verschillende afstanden die allen vertrokken vanuit het stationscentrum.

Walk

Zondagochtend om negen uur werd er gestart met de Walk. In het routeboekje waren drie routes opgenomen. Tussen de routes van achttien en twaalf kilometer waren verbindingen opgenomen zodat de wandelaars zelf de route konden inkorten. De zes kilometer route voerde de wandelaars naar het fraaie park aan de zuidwestkant van Heiloo, de Zuiderneg. De route van achttien kilometer voerde de wandelaars eerst door het eertijds door de monniken van Egmond ontgonnen moerasgebied en sloot vervolgens aan op de twaalf kilometer route.

Run

In de middag stond de PCC Maalwater Run op het programma. Er was een parcours voor één kilometer, twee komma vier kilometer, vier komma acht kilometer en tien kilometer. Ook was er een run voor de bambini's. Deze kleintjes konden kiezen, of alleen lopen of met papa/mama. De bambini's legden een parcours van vijfhonderd meter af.

Benefietactiviteit

De Rotary Club Heiloo werkt samen met A.V. Trias, de Buurtsportcoach Heiloo en Buitenfit om Heiloo in beweging te brengen. De Rotary richt zich vooral op jeugd, want jong geleerd is oud gedaan. Sport@School is een fantastisch midel daarvoor. Door hun deelname krijgen scholen de mogelijkheid om via de Buurtsportcoach, Pascale de Hoogh, sportlessen aan hun leerlingen te laten geven. Pascale koppelt de wensen van de leerlingen aan de mogelijkheden van de sportverenigingen en de locaties waar zij de contacten mee onderhoudt. Bijna alle sportverenigingen in Heiloo doen mee. Het grootste deel van de inschrijfgelden van de basisscholen wordt gebruikt voor de Sport@School lessen. De overige opbrengsten gaan naar het Rotary Sportfonds Heiloo. Het fonds steunt organisaties die zich richten op het in beweging brengen van bijvoorbeeld vluchtelingen, gehandicapten of kinderen tijdens de zomervakantie.

Mega evenement

Burgemeester Hans Romeyn was zondag 15 april ook aanwezig. Hij mocht regelmatig het startschot lossen voor de lopers. Natuurlijk stond onze burgervader ook bij de finish om de lopers op te wachten.  "De PCC Maalwater Run is aan het uitgroeien tot een waar mega evenement! Geweldig dat dit kan in Heiloo", aldus een trotse burgemeester.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Meer berichten